fbpx
Kiekko Urheilu

Valtteri Puustinen päästi HPK:n pitkästä piinasta maalillaan – ”Hienompaa tunnetta ei voi olla”

HPK ehti pelata 128 minuuttia ja 11 sekuntia ilman maalia kunnes Valtteri Puustinen ohitti Veini Vehviläisen.
Valtteri Puustinen juhli makeaa maaliaan. Kuva: Pekka Rautiainen
Valtteri Puustinen juhli makeaa maaliaan Liigan pudotuspeleissä. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

HPK-hyökkääjä Valtteri Puustinen sai kunnian ohjata Teemu Turusen loistosyötöstä ratkaisevan – ja ottelun ainoan – maalin Ritariareenan kotiyleisön mieliksi.

Maali oli HPK-leirissä kaivattu, sillä ennen Puustisen osumaa Kärppien Veini Vehviläisen nollaputki oli kestänyt peräti 128 minuuttia ja 11 sekuntia.

– Syöttö tuli, ohjasin ja sattui menemään sisään. Hieno tunne oli saada kiekko maaliin – täysi halli huutaa ja nousee seisomaan. Eihän hienompaa tunnetta voi olla, Puustinen sanoitti.

– Maalinteko on ollut meillä niin lähellä, että sen on tiennyt, että kyllä se kiekko maaliin vielä menee. Avausmaali on kuitenkin tärkeä, koska se ohjaa peliä. Painoimme loppuun saakka ja Emil (Larmi) otti kiekot kiinni.

 

Puustinen myönsi, että HPK:n voitto oli eräänlainen torjuntavoitto. Tyylipisteitä ei jääkiekossa kuitenkaan lasketa, vain voitoilla on merkitystä.

– Emme olleet ihan parhaimmillamme omassa hyökkäyspelissä, mutta puolustimme hyvin ja se riitti. Viimeksi hyökkäsimme hienosti, mutta ilman maaleja.

Seitsemänteen finaaliin eli mestaruuden kohtalon ratkaisevaan peliin Puustinen tarjosi HPK:lle reseptin, jonka ymmärtää maalaisjärjelläkin.

– Paikoista vain kiekko pussiin, niin voitto tulee lauantaina. HäSa

Menot