Urheilu

Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivula debytoi torstaina ratamelonnan yleisen sarjan maailmancupissa

Melonnan maailmancup avataan Puolassa, elokuun MM-kisoissa jaossa olympiapaikkoja.
Otto Sivula (oik.) kisaa torstaina ratamelonnan maailmancupissa. Kuvassa seurakaverit Vanajaveden Vesikoiden Jaakko Hippeläinen ja Sakke Mattila. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen.

Vanajaveden Vesikoiden Otto Sivula debytoi torstaina Puolassa ratamelonnan yleisen sarjan maailmancupissa.

Kevään näytöt nostivat 19-vuotiaan nuorukaisen Suomen A-maajoukkueryhmään, joka kilpailee ensin Puolan Poznanin osakilpailun ja matkaa sitten Saksan Duisburgiin toiseen osakilpailuun.

Miehistä joukkueessa ovat lisäksi Jeremy Hakala, Joona Mäntynen ja Miika Nykänen sekä naisista Netta Malinen ja Pauliina Polet.

– Nyt olemme olleet viikon leirillä Puolassa ja valmistautuminen on sujunut hyvin. Kisat alkavat torstaina 200 metrin alkuerillä. Lähinnä vaan kokemusta haen täältä ja kovia startteja. Kauden päätavoitteena on päästä MM-kisoihin, Sivula kertoi.

 

Ratamelonnan MM-mitaleista kilpaillaan Unkarin Szegedissä 21.–25. elokuuta ja siellä on jaossa ensimmäiset maapaikat Tokion vuoden 2020 olympialaisiin. Suurin osa paikoista on jaossa neliköissä.

– Ratamelonnan järjestelmä on muuttunut melkoisesti aiempiin vuosiin nähden ja se haastaa melonnan suurmaita taktisesti. Se, että valtaosa olympiapaikoista jaetaan tämän kesän MM-kilpailuissa, tekee MM-kilpailuista erityisen kiinnostavat, kommentoi Suomen Melonta- ja Soutuliiton toiminnanjohtaja Marjaana Risku.

Yksikkökisojen lisäksi melonnassa kilpaillaan kaksikoissa ja neliköissä.

 

Hämeenlinnalaisvalmentaja Jenni Setälä on tyytyväinen Sivulan talvikauteen.

– Talvi meni kokonaisuudessaan oikein hyvin ja kehitystä on tapahtunut mukavasti. Otto teki keväällä välillä päivän ensimmäisen harjoituksen aamuviideltä ja se kertoo asenteesta. Otto on taitava meloja ja hienoa, että hän on päässyt aikuisten maajoukkueen miehistöihin. HäSa

Päivän lehti

21.2.2020