Urheilu

Varma lopputurnauspaikka karkasi miehiltä lopussa

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen varma paikka Kultaisen Euroopan liigan neljän parhaan lopputurnauksessa jäi sunnuntaina heikon katkaisuerän jälkipuoliskon päähän. Suomi ja Portugali kamppailivat Matosinhosissa C-lohkon kärkipaikasta, ja pidemmän korren vei kotijoukkue erin 3–2 (25–22, 21–25, 25–21, 28–30, 15–10).

Ennen viimeistä ottelukierrosta Portugali on kiinni lohkovoitossa 4 voitolla ja 9 pisteellä. Suomella on 3 voittoa ja 10 pistettä, mutta voitot ratkaisevat sijoitukset ensin. Suomi kohtaa keskiviikkona vieraissa Espanjan, kun Portugali isännöi Espanjaa.

Ottelu oli tasaista kamppailua, jossa Suomi pelasi aika ajoin hyvää hyökkäyspeliä. Tasaisuus jäi kuitenkin loppuhetkillä puuttumaan.

– Olihan tämä mahtavaa taistelua. Hienoa, että paransimme hyökkäyspeliä ensimmäisen erän jälkeen ja käänsimme sen neljännenkin. Mutta niissä muutamissa palloissa, joissa peli piti ottaa, kaveri käytti tilaisuutensa paremmin, summasi päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Ratkaisijaksi nousi Portugalin tähtilaituri Alex Ferreira, joka iski heikosta alusta huolimatta 21 pistettä. Suomen pisteykkönen oli hakkuri Samuli Kaislasalo (22/+5).

Ensimmäinen erä kääntyi Portugalille vasta aivan sen lopulla. Suomi johti Tommi Siirilän syöttöjen jälkeen 14–17, mutta kotijoukkue hivuttautui karkuun tasatilanteesta 20–20. Toinen erä taas kääntyi puolivälin jälkeen vähä vähältä Suomelle.

Kolmannessa erässä Portugali sai hurmion päälle ja otti viiden pisteen etumatkan jo tilanteessa 14–9.  Neljännessä erässä pitkä jatkopallotaistelu kääntyi pelin kuumentuessa Suomen hyväksi Siirilän keskihyökkäyksellä.

Portugali oli tasaisessa katkaisuerässä hivenen niskan päällä alusta asti. Ottelu ratkesi Filipin päästessä syöttämään 8–7-tilanteessa, jolloin Portugali iski lopullisen eron. HäSa

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic