Kiekko Urheilu

Vatsataudin runtelemien HPK-kiekkonaisten tappioputkelle ei näy loppua – ”Jollain lailla peli on kuosissa, mutta tuskaista on”

Seitsemäs peräkkäinen tappio pudotti HPK:n seitsemänneksi.
HPK:n maalivahti Salla Sivula torjui 28 Sportin vetoa lauantain ottelussa.

HPK-kiekkonaisten suunta Naisten Liigassa ei kääntynyt parempaan vielä lauantainakaan. HPK ja kotijoukkue Sport pelasivat tasaisen ottelun, mutta TPS:n lisäksi toinenkin liiganousija jätti hämeenlinnalaisille puulusikan 5–3 (3–1, 1–0, 1–2) -voitolla.

Tappio oli HPK:lle jo seitsemäs peräkkäinen varsinaisella peliajalla. Se tarkoitti myös sitä, että vain pisteen Kerhon perässä ollut Sport nousi sen hämäläisten ohi liigan kuudenneksi.

– Kyllä se voittaminen on tällä hetkellä vaikeaa. Peli parani hieman, kun tiivistimme peluutusta, mutta se ei vain riittänyt. Jollain lailla peli on kuosissa, mutta tuskaista on, HPK:n päävalmentaja Markku Pirttiniemi puuskahti.

 

Heikko ensimmäinen erä koitui Vaasassa HPK:n kohtaloksi. Sport iski peräkkäisillä hyökkäyksillä kaksi maalia ottelun seitsemännellä minuutilla, minkä jälkeen HPK käytti aikalisänsä. Ajassa 12.38 vaasalaiset iskivät ensimmäisellä ylivoimalla jo 3–0-osuman. Vieraiden takaa-ajon aloitti minuutti ennen erän loppua Pihla Hämeenniemi.

Vaikka HPK ei enää samalla lailla asuttanut jäähyaitiota kuin viime viikonlopun kotipeleissä, rangaistukset antoivat Sportille ottelussa selkeän etulyöntiaseman. Myös toinenkin HPK-jäähy johti ylivoimamaaliin, kun Noora Mylläri vei toisella maalillaan Sportin jälleen kolmen maalin johtoon ajassa 25.28.

Kolmannessa erässä HPK pääsi pelillisesti niskan päälle ja raahautui Heta Seikkulan ja Jutta Stoltenbergin maaleilla erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana maalin päähän. Kiri jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Ida Kuoppala viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin puoli minuuttia ennen loppusummeria.

 

Hämeenniemi oli HPK:n tehokkain pelaaja, sillä hän syötti maalinsa lisäksi Stoltenbergin 4–3-kavennuksen. Ykkösmaalivahdin roolia ottava Salla Sivula torjui 28 laukausta 32:sta häntä kohti tulleesta.

Vaihtoehtoja maalivahdin paikalle ei tosin ollut, sillä Riikka Oinonen oli vatsataudissa.

– Sallakin on vähän vatsataudissa. Kaaduimme siihen, että tuli turhan helppoja maaleja meidän päähämme. Meiltä puuttui myös kuudes puolustaja taudin takia, Pirttiniemi kertoi.

Sportilta kahden maalin Myllärin lisäksi useampaan tehopisteeseen ylsivät Jenny Palmberg (1+1) ja Susanna Viitala (0+2).

HPK:n viikonloppu jatkuu sunnuntaina kotiottelulla hallitsevaa mestaria Oulun Kärppiä vastaan, joka on liigassa tällä hetkellä kolmantena. Pirttiniemi ei isoja toiveita elättele tappioputken katkaisemisesta.

– Katsotaan millaisen orkesterin saamme kasaan. Muutama pelaaja saattaa vielä pudota, koska kun vatsatauti saapuu, se kiertää sitten koko tivolin. HäSa