Urheilu

Vekkari soimaan ajoissa

– Eihän me voida voittaa otteluita, jos innostumme pelaamaan vasta viimeisellä kymmenellä minuutilla. Hiihtelemällähän näitä pelejä ei todellakaan voiteta.

Näin muistutti HPK:n ykkösketjun laitahyökkääjä Tuomas Vänttinen tiistaisen Ritariareenan ottelun tauottua. Vänttisen Kerho oli juuri hävinnyt todelliset maalikarkelot Lahden Pelicansille maalein 6–5 (3–2, 2–2, 1–1). Väntisen arvio osui naulankantaan, sillä todella terhakkaana kotijoukkue huseerasi NHL-maalivahti Antti Niemen maalilla vasta päätöserässä.

– Teimme tänään myös ihan hirveitä virheitä, ja aina kun saimme kavennettua, pian kolahti omassa päässä. Jos ei edes kiinnosta puolustaa, niin näin käy. Meillä olisi ollut todellisessa avointen ovien ottelussa hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta ei meistä ollut siihen, Vänttinen harmitteli.

Pelicans jyräsi vahvan kakkosketjunsa Radek Smolanek (1+2)–Tommi Paakkolanvaara (1+1)–Lee Goren (1+2) johdolla. Ihmeitä ei kuitenkaan senkään tarvinnut esittää, sillä Kerho oli todella epävarma varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä.

HPK:n paras hyökkäysvitja oli Ville Viitaluoman (1+2) johtama kolmikko, jonka laidoilla painelivat Jere Sallinen (0+2) ja Vänttinen (1+0).

– Ei se meiltäkään mikään hyvä esitys todellakaan ollut. Hävisimme tänään todella huonona joukkueena, Tuomas Vänttinen myönsi.

Suikkasella tykytti

Pelicans ylsi tiistaina kauden ensimmäiseen vierasvoittoonsa. Kovan työn takana se kuitenkin oli sekavassa ottelussa. Joukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen ihmetteli erikoisia maaleja.

– Mikä jääkiekko-ottelu. Teimme yhdeksän maalia, mutta kolme niistä väärään päähän kaukaloa. Kaksi maalia potkimme sisään ja yksi meni maalivahdin selästä. Tänään tehtiin todella ihmeellisiä maaleja. Se meinasi kuitenkin maksaa päävalmentajalle sydänkohtauksen, Suikkanen sanoi.

Hyvääkin Suikkanen löysi Hämeenlinnan reissusta.

– Positiivista oli kauden ensimmäinen vierasvoittomme ja kolme pistettä, joita ei ole kyllä ruhtinaallisesti tänä syksynä herunut.

– Paakkolanvaaran ketju oli hyvä. Myös kuumesairasta puolustajaa Markus Seikolaa tuurannut Joonas Hurri pelasi vahvasti. Loukkaantumisista kärsinyt nuori poika teki voittomaalimmekin, Suikkanen muisteli.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kuvaili osuvasti joukkueensa tahmeaa esitystä.

– Pulkalla mentiin alamäkeä viime lauantaista. Jalkatyö oli vaatimatonta, osa porukasta taisi olla nepparitkin auki. Vain ensimmäisestä erästä selvisimme siedettävin numeroin. Kun katsoimme Pelicansin hyökkääjälistaa, tiesimme kyllä, että tulee rumaa jälkeä, jos pelimme ei kulje. Nyt olemme sitten taas lähtökuopissa, pohti Selin.

Pelicansin voittoa Selin piti lopulta oikeutettuna.

– Onnittelut joukkueelle. Se oli ihan ansaittu voitto, Selin myönsi.

HPK pääsee yrittämään kurssinsa oikaisua jo torstaina Jyväskylässä, kun joukkue kohtaa sarjakärki JYPin. Seuraava kotiottelu joukkueella on edessään launatiana KalPaa vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic