fbpx
Urheilu

Venäjä on vaikea pysäyttää

Suomen päävalmentaja Jukka Jalosen mielestä lauantain välierä ei ollut ihan niin selvä kuin numerot antavat ymmärtää.

– Emme pelanneet missään tapauksessa huonosti. Numerot ovat aika tylyt. Totta kun häviää 6–2, niin ei viitsi hirveästi ruveta selittelemään. Kenttäpelin osalta tuo ei ollut 2–6-peli. Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli. Jokainen tietää sen ja pitää ymmärtää. Maalinteko-, maalinesto-, ja maalivahtipeli. Niissä jäimme jyrän alle. Kovin monta paikkaa Venäjällä ei ollut, Jalonen sanoi.

Jalonen sanoi ennen MM-välierää, että Suomen pitää pelata turnauksen paras pelinsä. Niin ei nyt käynyt.

– Ei tämä ollut paras pelimme. Teimme pieniä virheitä, joista tuli maaleja. Samanlaisia virheitä ei tule, kun olemme parhaimmillamme. Venäjä ei kuitenkaan yllättänyt. Se pelasi niin kuin odotimme ja on huippujoukkue. Se ei ole hävinnyt kenellekään kisoissa, päävalmentaja puhui.

Hyvää joukkuepeliä

Jalosen mielestä Zinetula Biljaletdinovin valmennuksessa Venäjä pelaa hyvää joukkuepeliä.

– Venäjälle oli tehty ennen tätä ottelua kahdeksassa ottelussa kolme maalia tasakentin. Se on erittäin hyvä joukkueenakin. Sen lisäksi sillä on noin tehokkaat hyökkääjät eurooppalaiseen kalustoon lisättynä, joten on se aika paha joukkue pysäyttää. Sen hyökkäys pitäisi pystyä pysäyttämään ja tehdä itse kaksi–kolme maalia. Silloin voittamiseen olisi mahdollisuus.

Valmentajan mukaan Venäjän ei parin aikaisemmin kauden aikana Vjatseslav Bykovin alaisuudessa pelannut ihan yhtä kurinalaisesti.

– Silloin Venäjä ei ollut yhtä ärsyttävä joukkue, mutta nyt se on paha. Euroopassa isossa kaukalossa Venäjän voittaminen ei ole helppo voittaa varsinkin kun se saa parhaat pelaajansa näin hyvin mukaan. Joukkue on rämpinyt muutaman vuoden, joten sitoutuminen on nyt eri luokkaa.

Jalosen mukaan Suomi haluaa joka tapauksessa päättää kisansa sunnuntaina pronssimitaliin.

– Mitali on kuitenkin mitali. On ihan eri asia olla pronssilla kuin neljäs. Olemme velkaa sen itsellemmekin, että pelaamme vielä kerran kolme erää hyvää jääkiekkoa, Jalonen päätti.

Petri Vehanen ei ollut lauantaina parhaimmillaan. Jalosen mukaan Suomi miettii vielä pronssiottelun kokoonpanoaan ja pelaavaa maalivahtiaan. (HäSa)

Asiasanat

Menot