Urheilu

Venin kisapäivä muuttui välipäiväksi – sään takia edessä tiukka loppurutistus

Löysän alkuohjelman jälkeen Robert Venillä voi olla kolme lähtöä kolmessa päivässä.
Robert Ven tähtää torstaina välieräpaikkaan eli 12 parhaan joukkoon MM-yksiköissä.

Suomen puolivälierätoivo soudun MM-kisoissa, janakkalalainen Robert Ven joutuu odottamaan kauden tärkeintä kisaansa vielä ainakin päivän. Tiivistahtiseksi puolivälieräpäiväksi Plovdivin regatassa suunniteltu keskiviikko typistyi muutaman lähdön jälkeen odotteluksi.

Muun muassa miesten yksiköiden puolivälierät, joissa Venin oli määrä soutaa, peruttiin myrskyvaaran takia. Kansainvälisen soutuliiton oikeudenmukaisuuskomitea näki tuuliolot epäreiluiksi ja keskeytti kisapäivän noin tuntia ennen Venin aikataulutettua erää.

Virallinen kilpailulähetys näytti melko vakaita oloja vielä päätöksen aikaan, ja Venin mukaan olot olivat täysin soudettavat. Urheilullisesti hän kuitenkin ymmärsi päätöksen, sillä altaalla oli jonkin verran sivutuulta.

– Keli ei ollut missään nimessä paha. Melkein kaikki olivat kyllä iltapäivällä vielä treenaamassa. Kannaltani ihan hyvä ratkaisu, koska ratani olisi todennäköisesti ollut sivutuulen puolella, mutta olisin ollut valmis kisaamaan. Olen kuitenkin kilpaillut epäreilummissakin olosuhteissa, Ven kertoi.

– Nämä ovat lajiin kuuluvia juttuja. Alkuerien kärjestä pääsee yleensä paremmille radoille. Toki kakkosrata olisi saattanut olla jopa nopeampi nyt, jos tuuli kääntyy myötäiseksi.

Yksikön puolivälierät siirrettiin torstaiaamulle. Ven soutaa neljännessä eli viimeisessä erässä radalla kaksi. Alkueräajoissa hän oli erän kolmanneksi nopein ja tullee kamppailemaan tiukasti välieräpaikasta, joka heltiää samalla sijoituksella.

– Kauden parasta pitäisi soutaa, mutta jos pystyn hieman parempaan kuin Luzernissa, välieräpaikka pitäisi olla mahdollinen. Siellä puolalainen (samassa erässä soutava Natan Wegrzycki-Szymczyk) oli kaksi sekuntia edellä, Ven arvioi..

Koska Hämeenlinnan Soutajien mies pääsi puolivälierävaiheeseen suoraan ilman keräilyerää, hän on soutanut kisoissa vasta yhden tiukan vedon, viime sunnuntaina. Loppuohjelmasta on kuitenkin tulossa tiukka. Se ei Veniä juuri haittaa.

– Maailmancupeissa samana päivänä useamman lähdön soutaminen on normaalia. Monella on keräilyerä alla maanantailta. Siksihän tässä ohjelmassa onkin pelivaraa, että voidaan tilanteen mukaan siirtää lähtöjä.

Välierät käydään perjantaina ja A- ja B-finaali sunnuntaina. Jos Ven kuitenkin jää alempiin välieriin eli sijoille 13–24, hän soutaisi torstaina kahdesti ja finaalilähtö olisi lauantaina.

MM-kilpailujen toinen suomalaissoutaja Kasper Hirvilampi jäi sairasteltuaan kevyen yksikön keräilyerän viimeiseksi. Jos Hirvilampi toipuu soutukuntoon torstaiksi, hän jatkaa alemmissa välierissä. HäSa

Päivän lehti

16.2.2020