Urheilu

Venyttääkö HPK voittoputkeaan Jukureita vastaan? – "Paljon on tehty hommia, että on päästy tähän tilanteeseen"

Jukureiden kimppuun hyökkäävä HPK on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi.
Juhliiko HPK myös Jukureita vastaan perjantaina?

Liigassa neljänneksi kiivennyt HPK lähtee perjantaina kotikaukaloonsa jatkamaan kolmen ottelun voittoputkeaan. Vastassa on kahdentenatoista majaileva Jukurit, jonka HPK peittosi voittolaukauskilpailun jälkeen syyskuun lopulla Mikkelissä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

HPK:n on kuntopuntarin kärkijoukkueita. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi.

– Paljon on tehty hommia, että on päästy tähän tilanteeseen, että kulkee hyvin. Yhtenäkään iltana ei voi pitää mitään itsestäänselvyytenä jatkossakaan, HPK:n hyökkääjä Robert Leino sanoi.

Leino on pelannut tällä kaudella hyökkääjistä neljänneksi eniten ja jääaika on ollut keskimäärin 20.03. Liigassa enemmän jääaikaa ovat saaneet vain HIFK:n Juhani Tyrväinen, Ilveksen Arttu Ruotsalainen ja Pelicansin Jesse Mankinen.

Samalla Leino on myös laukonut enemmän kuin aiemmin urallaan. 13 ottelussa Leino on laukonut 48 kertaa.

– Vieläkin saisi joistain paikoista ampua enemmän. Se tulee vielä selkärangasta, että hakee välillä syöttöä. Mutta ylivoimassa pitää olla omakin laukausuhka, että se olisi vaarallisempi, Leino sanoo.

HPK on ollut alkukaudella viisikko- ja alivoimapelissä vahva, mutta ylivoimapelissä HPK on Liigassa vasta 12:nneksi tehokkain.

– Siinä on parannettavaa. Jotenkin yksi asia, jonka itse näkee on, että saamme hyvin paikkoja, mutta viimeinen silaus puuttuu. Pääsemme melko hyvin alueelle ja joissain pelissä pyöritämmekin hyvin. Muutenkin on ollut vähän tehotonta, ehkä se on heijastunut myös ylivoimaan, Leino aprikoi.

Jukurit tiedetään joukkueeksi, joka osaa sumputtaa keskialueen. Miten se liisteri läpäistään?

– Pari erää Mikkelissä ensimmäisessä kohtaamisessamme puskimme. Joskus se vaatii tylsääkin peliä, että heitetään kiekkoa selustaan jos välejä ei löydy, mistä pääsisi, apuvalmentaja Antti Miettinen arvioi. HäSa

Liiga-kiekkoa: HPK-Jukurit Ritariareenassa kello 18.30.