Urheilu

Verkot ja nyrkit heiluivat – maalitalkoot ja nyrkkitappelut sävyttivät HPK:n lauantai-iltaa Vaasassa

HPK jatkoi pisteputkeaan ja on nyt saalistanut sarjapisteitä seitsemässä peräkkäisessä ottelussa, joista kuusi on ollut voittoja.
HPK:n puolustaja Elmeri Eronen sai rivillisen ylävitosia tuulettaessaan HPK:n 2–1 -johtomaalia Vaasassa Sportia vastaan. Kuva: Pasi Suokko
HPK:n puolustaja Elmeri Eronen sai rivillisen ylävitosia tuulettaessaan HPK:n 2–1 -johtomaalia Vaasassa Sportia vastaan. Kuva: Pasi Suokko

HPK jatkoi menestyksekkäästi jo seitsemän ottelun mittaiseksi venähtänyttä pisteputkeaan, kun se kukisti Sportin Vaasassa 6–2 (1–0, 0–2, 1–4).

HPK kerjäsi alussa ikävyyksiä, kun Nico Nurmikanta sohlasi kiekon kanssa siniviivalla ja Sport pääsi riistosta vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Roope Talaja vei kotijoukkueen johtoon.

Jo toisessa ottelussa peräkkäin maalin makuun päässyt Miro Karjalainen kuitenkin tasoitti toisessa erässä ottelun ladatessaan kiekon ohi Sport-vahti Niko Hovisen Niclas Luceniuksen ja Tommi Tikan tarjoiluista.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin HPK oli kääntänyt asetelman jo johdokseen, kun Elmeri Eronen pyssytti kiekon verkkoon. HPK pääsi johtoon eikä enää luopunut siitä.

 

”Viikon paras peli”

Kolmannessa erässä vanhan kotiyleisönsä edessä Kerho-paidassa esiintynyt Tikka siirsi kiekon reppuun ja vei HPK:n kahden maalin karkumatkalle.

Muutamia minuutteja myöhemmin Tikka pudotti punnuksensa jäähän ja tappeli Sportin kanukkipakki Jared Wilsonin kanssa. Molemmat saivat tilanteesta viisi minuuttia ja pelirangaistuksen.

Kun Sportin Chris DeSousa kavensi ajassa 47.10, ottelusta näytti muodostuvan vielä jännittävä. Mutta maalivireensä löytänyt Markus Nenonen palautti HPK:n kahden maalin johtoon vain 18 sekuntia myöhemmin Cody Kunykin esityöstä.

Pian tämän jälkeen tapeltiin taas. Miro Karjalainen takoi Paul Geigerin kasvot veriseen kuntoon – ja molemmat poistuivat suihkun puolelle.

Viimeisen niitin Sport-verkkoon latoi tyhjiin Janne Tavi. HPK kaunisteli vielä voittolukemikseen 6–2, kun Santeri Lukka tälläsi loppuluvut Jere Innalan syötöstä.

– Viikon paras peli tuli tänään. Saimme vahvan neljän kentän suorituksen ja pelasimme vahvan matsin. Etenkin kolmannessa erässä jaksettiin hyvin. Tehokkuus ja kärsivällisyys lämmittävät, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen luonnehti ottelun jälkeen.

 

Pennanen tappeluista: Ihan rehtejä tapahtumia

Mutta miten päävalmentaja Pennanen suhtautuu tappeluihin, joita Vaasan illassa nähtiin kaksin kappalein?

– Se on kyllä haastava kysymys, ei ole oikein kommenttia. Näistä tämänpäiväisistä voi sanoa, että ihan rehtejä tapahtumia molemmat olivat. Kaikki olivat halukkaita eikä kukaan vasten tahtoaan tapellut. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, Pennanen sanoi.

Koska tappeluja oli yhden sijaan kaksi, mikä on Liigassa harvinaista, herää kysymys, hillitsikö Pennanen joukkueensa tappeluhaluja?

– En sanonut kummankaan tappelun jälkeen mitään.

 

Kerho kiipesi kuudenneksi

HPK:n pitkässä pisteputkessa vastuuta on kantanut myös Philippe Cornet’n, Cody Kunykin ja Markus Nenosen ykkösvitja, joka on ollut viime ajat loistovireessä.

– Ykkösketju on ollut hyvä ehdottomasti ja se on toiminut. Myös ”Phil” on pelannut jatkuvasti paremmin. Hän pelasi loukkaantumisensa jälkeen nyt parhaan pelinsä, Pennanen kiitteli.

HPK kiipesi sarjataulukossa kuuden parhaan joukkoon eli suoraan pudotuspelipaikkaan kiinni ja pudotti HIFK:n pykälää alemmaksi seitsemänneksi. HPK:n seuraava ottelu on kotikentällä TPS:ää vastaan ensi perjantaina. HäSa

Kommentti: Ykkösketju loistaa

Koska tappelut ovat lähinnä enää häviävä osa jääkiekkoa, ne näyttävät silti saavan jotkut kannattajat suunniltaan.

Vaasassa nähtiin kuinka paikallinen järjestyksenvalvoja joutui kantamaan yhden HPK:n kannattajan, aikuisen ihmisen, takaisin fanikatsomonosan puolelle tämän päästessä johonkin selittämättömän tunnetilaan kahden jääkiekkoilijan tappelun vuoksi. Huvinsa kullakin.

Koska ottelussa pelattiin myös jääkiekkoa, on syytä nostaa esiin Markus Nenonen, joka on löytänyt tulikuuman vireen. Viimeisessä kolmessatoista ottelussa Nenonen on tehnyt yhtä monta tehopistettä, joista kahdeksan on maaleja.

Vahvan ykkösketjun roolituksetkin vaikuttavat selviltä, Philippe Cornet säestää puolustavana hyökkääjänä, Cody Kunyk toimii pelintekijänä kapellimestarina ja Nenonen maalinsylkijänä.

Erityisesti HPK:n kultakypärä Cody Kunyk on ollut todellinen löytö täksi kaudeksi, joka on iso sulka urheilujohtaja Mika Toivolan hattuun. Kunyk on ollut tämän kauden paras ulkomaalaishyökkääjä Liigassa ja sellaisten kalojen pyydystäminen on HPK:n pelaajabudjetilla vaikeaa.

Nähtäväksi jää saadaanko sellainen kala pidettyä haavissa – Kunykin sopimus kun päättyy Kerhon kanssa tähän kauteen.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic