Urheilu Kalvola

Vesa Pietarila tähtäsi metsästyshaulikon piirinmestariksi – maajoukkueampuja Eetu Kallioinen jäi toiseksi

Kalvolan Metsästysseura järjesti kovatasoiset haulikkolajien Etelä-Hämeen piirinmestaruuskilpailut Pirttikankaan ampumaradalla
Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piirin haulikon piirinmestaruuskilpailuissa Kalvolan Pirttikankaalla forssalainen Vesa Pietarila voitti metsästyshaulikon mestaruuden. Kuva: Marco Björkskog
Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piirin haulikon piirinmestaruuskilpailuissa Kalvolan Pirttikankaalla forssalainen Vesa Pietarila voitti metsästyshaulikon mestaruuden. Kuva: Marco Björkskog

Forssalainen Vesa Pietarila nappasi metsästyshaulikolla voiton Metsästäjäliiton Etelä-Hämeen piirinmestaruuskilpailuissa hienolla suorituksella.

Metsästyshaulikon finaalissa jokioisten Kiipun Rakkia edustava Pietarila ampui vakuuttavaan voittoon. Taakseen Pietarila jätti kovan luokan ampujia. Toiseksi jäi tällä kaudella St Michel Skeetin ja Sako-Franchi GP:n voittanut maajoukkueampuja Eetu Kallioinen. Suorituksen arvoa nostaa se, että Pietarila on kuluvana vuonna kilpaillut vähän.

– Kilpailu meni todella hyvin. Nämä olivat minulle vasta vuoden neljäs ja viides sarja. Tänä vuonna kilpailuihin on ehtinyt vähemmän, kun isän sairastumisen myötä olen hoitanut enemmän perheyritystämme. Muutamassa pienemmässä kilpailussa olen ollut, mutta pohjia on kuitenkin 20 vuoden takaa, totesi Pietarila.

Pietarila voitti myös trapin ennen Ala-Hämeen Ampujien Juha Rantalaa ja saman seuran Niklas Lindforsia.

Kilpailijoita normaalia vähemmän

Kalvolan Metsästysseuran järjestämiin Etelä-Hämeen piirinmestaruuskilpailuihin osallistui 54 ampujaa. Poikkeuksellisen kevään myötä myös ampumaurheilussa kilpailuja on ollut normaalia vähemmän ja tältä viikolta peruttiin myös Suomen Metsästäjäliiton SM-kilpailut.

– Tämä näkyy myös meidän osallistujamäärissä. Normaalisti näissä kilpailuissa osallistujia on 60–70, mutta nyt kun kisoja on ollut vähemmän, pitää moni ammunnan harrastaja pitää välivuoden kilpailuista, kertoi kilpailunjohtaja Juho Viitaniemi.

Kalvolan Metsästysseura ylläpitää Pirttikankaan sympaattista ampumarataa Kalvolan kunnan vanhalla soramontulla, jonka maat Metsästysseura on lunastanut omaksi. Metsästysseuran toiminta painottuu syksy- ja talvikautena metsästykseen ja kesällä rata-ammuntaan.

– Järjestämme täällä harjoitusiltoja kesällä keskiviikkoisin klo 17–20, jolloin lajia voi tulla testaamaan, kun vain kaikki luvat ovat kunnossa, vihjaa Viitaniemi. HÄSA

Päivän lehti

4.8.2020