Urheilu

Vesikoiden kaksikko 13:s MM-vesillä

Vanajaveden Vesikoiden Sakke Mattila ja Otto Sivula onnistuivat maratonmelonnan MM-kisoissa Portugalissa ja sijoittuivat kolmanneksitoista nuorten kajakkikaksikkokilpailussa.

Yksikkökilpailun tavoin matkana oli 22,6 kilometriä ja kuuden 3,6 kilometrin sekä lopun yhden kilometrin kierroksen lisäksi urakkaan kuului viisi kanto-osuutta.

MM-kullan voittivat Tanskan Thorbjörn Rask ja Nikolai Thomsen ajalla 1.35.15,46. Rask juhli tuplamestaruutta, sillä hän oli ollut nopein myös yksikkökilpailussa.

Tiukassa kärkitaistossa hopea meni Espanjaan (+14,04) ja pronssi Etelä-Afrikkaan (+15,33), joka sai 15 sekunnin aikasakon.

Mattila ja Sivula meloivat ajan 1.41.02,01 ja eroa kymmenen joukkoon jäi vain reilu minuutti.

– Kisa oli erittäin hyvä, koko matkalla ei ollut mitään ongelmia ja kanto-osuudetkin sujuivat oikein hyvin. Kisapaikka on ollut hyvä ja kuljetukset toimineet, Sivula iloitsi.

Mattilalla oli alla yksikkökisa, joka oli päättynyt keskeytykseen kaatumisen ja peräsimen jumittumisen jälkeen.

– Tämän päivän kisa oli mahtava suoritus meiltä. Kisasimme parhaalla tasollamme ja saimme jopa vähän paremman sijoituksen kuin toivoimme. Ero kärkeen ei ajallisesti ollut suuri, Mattila pohti.

Hämeenlinnalaisvalmentaja Jenni Setälä oli tyytyväinen kaksikon suoritukseen. Vesikoiden kolmas edustaja Jaakko Hippeläinen oli yksikkökisan 26:s

– Yksikkökisa ei mennyt pojilta putkeen, kun Jaakolla tankkaus ei toiminut ja Sakke joutui keskeyttämään. Mutta kaksikkokisa meni hyvin, siihen voi olla oikeinkin tyytyväinen. Varsinkin kun pojat vasta opettelevat maratonien vetämistä sivulajina ja satsaus harjoittelussa on ratamatkoilla, Setälä taustoitti. HäSa