Urheilu

Vesikoiden kolmikko maratonmelonnan MM-kisoissa

Vanajaveden Vesikoiden Sakke Mattila, Jaakko Hippeläinen ja Otto Sivula ovat mukana Suomen joukkueessa maratonmelonnan MM-kisoissa Portugalissa.

Heti kisojen avauspäivänä torstaina ohjelmassa on juniorien kajakkiyksikkökilpailu, jossa kolmikosta melovat Mattila ja Hippeläinen.

Mukana on yhteensä 35 kilpailijaa ja matkana on 22,6 kilometriä. Viime vuoden arvokisoissa kärjellä kului aikaa yli tunti ja 40 minuuttia.

– Ihan hyvillä mielin lähden kisaamaan, hauskaa meloa maratonia pitkästä aikaa. Tavoitteena on lähinnä ehjä kisa, sijoitusta on vaikea lähteä ennakoimaan. Mutta tietenkin täysiä lähden vetämään. Kilpailu melotaan noin kolmen ja puolen kilometrin kierroksina ja välissä on viisi kanto-osuutta, Hippeläinen kertoi.

Mattilan urakka jatkuu perjantaina yhdessä Sivulan kanssa juniorien kaksikkokilpailussa, johon ilmoitettu 23 paria.

Matka on sama 22,6 kilometriä. Myös kaksikoissa ajat ovat olleet yli puolentoista tunnin. Unkarilaiset ovat hallinneet maratonmelontaa.

– Edessä on ensimmäiset arvokisalähdöt maratonilla. Taso on molemmissa lähdöissä kova ja tärkeintä on saada vahva suoritus omalla maksimitasolla molemmissa kilpailuissa. Kilpailu on pitkä ja kaikkea voi tapahtua, mutta yksikössä tavoite on 20 parhaan ja kaksikolla 15 parhaan joukkoon, Mattila ennakoi. HäSa