Urheilu

Vieraskentiltä ei lisäpisteitä – Steelers hävisi molemmat viikonlopun ottelunsa

Sunnuntaina Oulussa OLS hyödynsi ylivoimansa ja otti kauden avausvoittonsa.
Nico Jonaeson johti uusittua Steelersin ykkösketjua Oulussa. Kuva: Riku Hasari
Nico Jonaeson johti uusittua Steelersin ykkösketjua Oulussa. Kuva: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinnan kahden vieraspelin viikonloppu miesten salibandyliigassa ei tuonut lisäpisteitä avauspelin kotivoiton jatkoksi.

Lauantaina Lahdessa LASB oli ollut parempi maalein 2–1 ja sunnuntaina Oulussa OLS otti kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 9–2 (2–1, 2–1, 5–0).

– OLS oli tänään pirteä ja kova, ja oma pelimme ei lähtenyt lainkaan käytiin. Me olimme hitaampia emmekä päässeet kunnolla pallolla ja hävisimme yksi yhtä vastaan tilanteita, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen harmitteli.

Steelers oli jälleen muuttanut kokoonpanoaan, ja maalissa kauden ensimmäisen sarjapelinsä torjui Kaapo Kettunen (16 torjuntaa).

Kahdessa edellisessä pelissä Steelersillä oli ollut vaikeuksia avauserässä ja myös OLS vei avauserän laukaukset maalia kohti selkeästi 9–2 ja koko pelissä 25–11.

Steelers sai toki hyvän alun ja meni ajassa 4.17 johtoon, kun kolmosketju onnistui maalinteossa. Pieti Alatalo viimeisteli Atte Kurkikankaan esityöstä, mutta erän lopulla OLS iski kahdesti ja eteni taukojohtoon.

Edellisen pelin tavoin erikoistilanteet olivat jälleen ratkaisevassa roolissa. Kahteen erään OLS ei ottanut yhtään jäähyä, mutta Steelers istui neljä kaksi minuuttista ja kolmesti kotijoukkue rankaisi ylivoimalla.

Molemmat toisen erän OLS-osumat tulivat ylivoimalla. Erän puolivälissä Matti Viitajylhä (1+1) teki numeroiksi 3–1 ja Valtteri Parviainen lisäsi eron kolmeen maaliin.

Steelersin ykkösketju piti vieraat vielä mukana pelissä, kun erän lopussa Jarno Mäkinen kavensi lukemiksi 4–2 Pyry Kauppisen syötöstä.

Heti päätöserän alkuun OLS ratkaisi pelin, kun Parviainen (2+1) ja Tuukka Kivioja (1+1) tekivät reilun minuutin välein lisäosumat ja Mika Hirsikorpi (2+1) iski lukemiksi 7–2.

Ajassa 48.57 Steelers sai ensimmäisen ylivoimansa ja pääsi viiden minuutin ajan hakemaan kavennusta, mutta OLS lisäsi johtoaan, vaikka hukkasi rangaistuslaukauksenkin.

– Kaksi erää taisteltiin ja viimeiseen erään tavoittelimme ketjumuutoksilla iloisuutta peliimme, mutta tänään sekään ei auttanut. Tämä ei ollut hyvää Steelersiä, vaikka saimmekin päätöserään seitsemän hyvää maalipaikkaa. Mutta vetoja maalia kohti tuli aivan liian vähän, Kemppainen summasi.

– Yritystä on kyllä, mutta joku pieni jarru on nyt päällä. Kun esimerkiksi karvausta on painotettu, niin tänään sitten kääntöpeli oli hukassa eli joka viikko pitää vaan harjoitella kaikkea. Tästä viikonlopusta jäi mukaan paljon yhdessä oloa.

OLS nousi kolmen pelin jälkeen tasapisteisiin Steelersin kanssa kolmeen pisteeseen ja jätti TPS:n sarjajumboksi ainoana nollakerholaisena.

– Nämä pelit olisi pitänyt voittaa, mutta sanoin pojille kopissa, että unohdetaan heti tämä. Me valmennuksessa mietimme, miten pelejä aletaan voittamaan. Nyt viikko palauttelua ja harjoittelua ja ensi viikonloppuna Jyväskylään Happeen kaatoon, Kemppainen korosti.

Hallitseva mestari tamperelainen Classic on avannut kauden puhtaasti kolmella voitolla ja sunnuntaina Steelersistä viime kauden jälkeen Classiciin siirtynyt Ville Lastikka viimeisteli hattutempun (3+0), kun EräViikingit kaatui maalein 3–9. Pistepörssin kolmantena olevan Lastikan kolmen pelin tehot ovat 5+3. HäSa