fbpx
Kiekko Urheilu

Viiden minuutin ylivoimailotulitusjakso kantoi HPK:n elintärkeään ryöstöön Hakametsästä – ”Välilä näytti pahalta, mutta kestimme”

Kolme ylivoimamaalia alle viiteen minuuttiin ilotulittaneelle HPK:lle ensimmäinen voitto Hakametsästä Tapparaa vastaan sitten tammikuun 2016 – kreivin aikaan.
Hyvän ottelun pelannut maalivahti Emil Larmi oli HPK:n sankareita Tapparan kaadossa. Kuva: Mika Kanerva
Hyvän ottelun pelannut maalivahti Emil Larmi oli HPK:n sankareita Tapparan kaadossa. Kuva: Mika Kanerva

HPK nousi voiton päähän liigafinaaleista kukistamalla Tapparan rajun puolustustaistelun päätteeksi lauantai-iltana Hakametsässä vierasjoukkueen voittaessa 3-2 -luvuin.

Temppu oli jo sikäli ainutlaatuinen, että Kerho ei ole Hakametsässä Tapparaa vastaan juuri juhlinut. Edellinen voitto Hakametsästä Tapparaa vastaan oli lähes kolmen ja puolen vuoden takaa. Nyt voitto tuli – ja parhaaseen mahdolliseen paikkaan.

Tappara avasi kuitenkin ottelussa tulen vain hieman reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Juhani Jasu siirsi kiekon maaliin ohi Emil Larmin.

Sitten Tappara alkoi ottaa rangaistuksia – ja niistä HPK rankaisi julmalla tehokkuudella iskemällä kolme ylivoimamaalia alle viiteen minuuttiin.

Ensin Jan-Mikael Järvinen rangaistusaitioon korkeasta mailasta ja Petteri Nikkilä tasoitti ottelun siniviivalaukauksellaan.

Sitten Tuukka Mäntylä boksiin kampituksesta ja Eetu Tuulola käytti saamansa tilan ja veivaili Christian Heljangon näyttävästi vipuun rystyltä.

Kun vielä Matti Järvinen joutui jäähylle koukkaamisesta ja Arto Laatikaisen laukaus painui yläverkkoon, HPK johti ottelua jo 3–1 ennen kuin viidettä välieräottelua oli ehditty pelata edes yhdeksää minuuttia.

 

Tapparan valmennusjohto teki ratkaisunsa ja vaihtoi maalivahtia. Heljanko sai tehdä kokeneelle virkaveljelleen Niklas Bäckströmille Tapparan maalin suulla tilaa.

HPK:lla oli vaikeuksia halki ottelun käynnistää hyökkäyspeliään. Kuvaavaa oli, että koko ottelussa Tapparan maalivahdit torjuivat yhteensä 10 laukausta, niistä Bäckström yhdeksän. Emil Larmi joutui puolestaan venymään kiekon tielle 24 kertaa.

Tappara vyöryi HPK:n kenttäpäätyyn ja sai rikkonaisessa peräti yhdentoista tuomitun kaksiminuuttisen ottelussa aiheutettua myös HPK:lle jäähyjä.

Lopulta Tapparakin osui ylivoimalla, kun Tomas Zaborsky sai irtokiekon siirrettyä ohi Larmin. Kristian Kuusela nousi syöttöpisteellään Liigan pudotuspelien kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi 115 tehopisteellään ja sai yleisöltä raivoisat suosionosoitukset.

Tappara jatkoi vyörymistään HPK-päätyyn, mutta tasoitusosumaa Tappara ei saanut rukattua.

– Puolustimme koko illan hyvin ja paransimme sitä tuossa matkan aikana. Se oli se kivijalka minkä päälle voitto rakennettiin, siihen hyvä maalivahtipeli ja kolme ylivoimamaalia – ne olivat tänään voiton avaimet, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Korkeimpien tyylipisteiden sijaan HPK sai arvokkaampaakin arvokkaamman voiton, jota voi luonnehtia todelliseksi ryöstöksi.

– Kovasti kannustimme hyökkäämään koko ajan. Osa kentällisistä siihen pystyi, mutta ei ihan kaikki. Toisessa erässä jäimme vähän jumiin tulokseen ja ajattelimme, että se riittää. Välillä näytti pahalta, mutta kestimme.

 

Myös voittomaalin iskenyt Arto Laatikainen oli ylpeä joukkueensa suorituksesta.

– Pelaamme hyvin yhteen ja haluamme olla fiksuja ottelun aikana. Koppi on täynnä taistelevaa porukkaa, Laatikainen kiteytti.

Liigafinaalipaikka on HPK:lle katkolla Ritariareenassa maanantaina kello 18.30. HäSa

Menot