fbpx
Urheilu

Viiden tähden HJS iski neljästi Klubin verkkoon – "Tänään ei hyvällä tahdollakaan pysty pelistä löytämään mitään negatiivista"

Kalle Kopra viimeisteli HJS:n avausmaalin. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue tarjosi paikalle saapuneille 282 katsojalle kauden parastaan, kun se kaatoi ajoittain lähes ylivoimaisen esityksen päätteeksi Kakkosen B-lohkoa johtaneen Klubi 04:n maalein 4–0 (2–0). Samalla HJS kavensi eron helsinkiläisiin neljään pisteeseen, kun sarja kurvasi jälkimmäiselle kierrokselleen.

HJS lähtee kauden ratkaisupeleihin ainakin lauantain perusteella erittäin hyvistä asemista. Sen peli on kehittynyt isoin askelin heikosti sujuneen alkukauden jälkeen ja voitot ovat ruokkineet rohkeutta ja itseluottamusta haastaa sarjassa mikä tahansa joukkue. Myös materiaalin leveys tuntuu tällä hetkellä riittävältä. Klubia vastaan aloittaneet A-ikäiset Oskari Luoma, Kalle Kopra sekä Innocent Nshizirungu vastasivat täysin pelin asettamiin vaatimuksiin.

– Osku Luoma tänään ensimmäistä kertaa avauksessa, aivan huikea wing-backinä. Innocent pelasi tiistaina ja tänään myös todella hyvä. Tämä on juuri sitä, mitä seuralta toivomme, lisää ennakkoluulottomia esityksiä nuorilta pelaajilta, hehkutti Lauri Hakasta kotijoukkueen valmentajana sijaistanut Tommi Silvennoinen hyvin tuntemiaan junioreita.

HJS on juuri nyt erinomainen sekoitus nuoruutta ja kokemusta. A-poikien SM-sarjaan valmistautuvat pelaajat saavat kentän pinnassa mallia, ohjausta ja esimerkkiä muun muassa Joonas Immoselta, Jami Kyöstilältä, Tuomas Lähdesmäeltä sekä jälleen lauantaina aivan huikean pelin pelanneelta Eemeli Raittiselta. Suomalaisen sarjajalkapalloilun suurin arvoitus tällä hetkellä onkin se, miten ihmeessä Raittinen pelaa vielä Kakkosta. Kaurialan yleisöllä on edessään ainakin vielä tämän kauden todellinen helmi.

HJS oli selkeästi oppinut kevätkierroksen tappiopelistään Töölössä. Nyt valmennus oli laatinut pelaajille ottelusuunnitelman, joka nollasi Klubin vahvuudet lähes täysin. Viiden pelaajan alakerta pystyi puolustamaan Klubin leveällä pelanneet laitahyökkääjät, eikä vikkelille laidoille saatu palloja juoksuihin. Keskikentän kolmikko puolestaan häiritsi tehokkaasti vieraiden tekonurmelle suunniteltua pikkunäppärää pallonliikuttelua, joka ei Kaurialan alustalla ollut ihan yhtä toimiva tapa pelata.

– Tänään ei hyvällä tahdollakaan pysty pelistä löytämään mitään negatiivista. Pojat vetivät täysin pelisuunnitelman mukaan, taidon kanssa emme välttämättä olisi pystyneet kilpailemaan, mutta hengellä pystyimme. Tiesimme olevamme pulassa, jos ainoastaan peruuttelemme. Yritimme viedä pelin Klubille ja haastaa heidät tasapäisesti, Silvennoinen avasi voittavan tuloksen tuonutta suunnitelmaa.

Kotijoukkueen maaleista kaksi kirjattiin Raittiselle, rangaistuspotkuosuma Prince Mokumalle sekä voittomaaliksi jäänyt ensimmäinen Kalle Kopralle. Kyseessä oli hienosti Raittista kärjessä tukeneen juniorin avausmaali miesten Kakkosessa.

– Hienolta tuntui päästä avaukseen ja kun maali syntyi aika alkuun, niin oli upea fiilis pelata. Eemelin kanssa on aina helppoa, parantaa omaakin peliä pelata noin hyvän pelaajan vierellä, Kopra kehui debyyttiosumansa syöttänyttä Tampereen lahjaa hämeenlinnalaiselle jalkapallolle.

Menot