Urheilu

Viisi voittoa ja nopea ippon kotitatamilla

Hämeenlinnalainen Turpal Djoukaev, 16, on valmiina viikon kuluttua Ploiestissa Romaniassa käytävään alle 18-vuotiaiden Euroopan cupin judoturnaukseen. Näytteen kunnostaan Hämeenlinnan Judoseuran lupaava ottelija antoi lauantaina seuransa Hämeenlinna Shiai -kisoissa Jukolan koulun liikuntasalissa. 18-vuotiaiden 66 kilon sarjassa Djoukaev oli tatamilla viisi kertaa ja poistui joka kerta voittajana.

Djoukaev oli vakuuttavin päivän toisessa ottelussaan. Hän voitti Nokian Judon Samuel Tervon komealla ipponilla muutamassa sekunnissa.

Loppuottelussa Djoukaev kukisti Helsingin Meidokanin Joe Liimataisen. Tämän ottelun Turpal ratkaisi ipponin arvoisella lonkkaheitolla.

– Finaalimatsi oli kyllä kovin kamppailu. Siinä sai olla koko ajan aika tarkkana, vaikka se lopulta hyvin päättyikin, Djoukaev jutteli.

Djoukaev ottelee SM- ja kansainväliset kisat painoluokkaa alempana (60-kiloisissa). Hieman painavammat vastustajat eivät kuitenkaan haitanneet judotaiturin otteita, sillä neljä ottelua hän voitti ipponilla.

– Tuttuja kavereita vastaan ottelen tässäkin painoluokassa. Ihan sopivia vastustajia löytyy molemmista painoluokista, Djoukaev pohti.

Turhaan Djoukaev ei lauantaina heittojaan esitellyt, sillä hänet palkittiin myös kisojen parhaana judokana.

Hämeenlinnan Judoseuran valmennuspäällikkö Olli Paasimaa oli tyytyväinen suojattinsa esityksiin.

– Turpalin otteissa oli tänään kovuutta ja juuri oikeanlainen rytmi. Niitä vahvuuksia olemme harjoitelleet kovasti ja tulostakin on tullut. Kaveri on todella hyvä ottelija ja on vielä ensi kaudellakin B-juniori, Paasimaa muistutti.

Djoukaev voitti tänä vuonna B-poikien suomenmestaruuden ja sai hopeaa A-pojissa. Palkintopallille hän nousi myös Tanskan kansainvälisessä Matsumae-cupissa (oman sarjan voitto ja kolmas sija A-pojissa).

– Hyvin on alkanut tämäkin vuosi. Hän oli seitsemäs huhtikuun alussa Teplicessä Tshekissä käydyssä Euroopan cupin kisassa. Neljä voittoa kovassa seurassa oli hyvä saavutus.

– Romanian cup-kisan jälkeen meillä on ohjelmassa seuraavana viikonvaihteena PM-kisat Trollhättanissa Ruotsissa ja kauden päätavoite on heinäkuussa Kaunasissa Liettuassa järjestettävät B-ikäisten EM-kisat, Paasimaa kertoi.

Hämeenlinnan ottelijoista sarjavoittoihin lauantain kisoissa ylsivät myös Kira Perätalo (T11-sarja, 28 kg), Ville Kivelä (P13, 50 kg), Sikko Kaewasa (M-81 kg) ja Henri Hannula (M-90 kg).

HmlJS:n edustusjudokoilla riittää kilpailtavaa lähiaikoina. PM-kisoihin Djoukaevin kanssa matkaavat Sikko Kaewasa ja lauantaina hieman niskaansa loukannut Samuli Koskinen. Samana viikonvaihteena Henri Hannula on tatamilla Kaunasissa Liettuassa U21-sarjan Euroopan cupissa. Vahva joukkue Hämeenlinnasta lähtee myös kolmen viikon kuluttua Turussa oteltaviin aikuisten SM-kisoihin. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic