Urheilu

Ville Heikkilä jatkaa maajoukkueryhmässä

Lammin Säkiän 20-vuotias juoksija Ville Heikkilä on valittu nuorten maajoukkueryhmään, jossa hänellä alkaa kolmas kausi. Nuorukaisen valmentajana toimii kestävyysjuoksun lajivalmentaja Rami Virlander.

Kulunut kesäkausi meni Heikkilältä pilalle jalkavaivojen takia. Helmikuussa hän juoksi lupaavasti hallissa 3000 metrin ennätyksekseen 8.38,52.

– Keväällä jalka meni huonoon kuntoon, penikkatauti alkoi vaivata. Kesällä kokeiltiin, mutta yhtään ratakisaa en päässyt juoksemaan. Nyt on ollut muutama hyvä viikko, Heikkilä kertoo.

Hän aloitti opinnot Viikissä Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

– Armeija päättyi ja nyt olen päätoiminen opiskelija. Samalla ehdin hyvin harjoittelemaan. Syksyllä saatan juosta testinä maantiekisoja, mutta jalan ehdoilla mennään. Myös hallikaudella kokeilen vauhtia, mutta tavoitteet ovat ensi kesässä, Heikkilä linjaa jatkoa.

– Maajoukkueessa tulee yhteistreenejä, mutta resurssit ovat rajalliset ja pääpaino on omassa harjoittelussa. Ensi kesänä on 22-vuotiaiden EM-kisat ja tietysti oman ikäluokan SM-kisat ja Kalevan kisat ovat tähtäimessä.

Heikkilän päämatkoina ovat 5000 ja 10000 metriä. Vitosen ennätys 14.50,55 on viime vuoden Kalevan kisoista, jolloin hän oli kymmenes. Nuorten sarjoista Heikkilän saldona on viisi SM-mitalia ja nuorten maaotteluissa hän on edustanut sinivalkoisia värejä.

Bogdanoff pika-aitaryhmässä

Riihimäkeläinen Matilda Bogdanoff on maajoukkueen pika-aituriryhmässä. Helsingin IFK:ta edustava 22-vuotias lupaus teki tällä kaudella ennätyksensä sekä 100 metrin aidoissa (13,36) että pituushypyssä (616) ja oli molemmissa lajeissa kotimaan tilastokolmonen. Bogdanoffia valmentaa Anne Suoranta.

Suomen Urheiluliiton julkistamassa vuoden 2013 nuorten maajoukkueryhmässä on eri lajiryhmistä yhteensä 162 urheilijaa. Juoksijoita nimettiin 68, heittäjiä 45, hyppääjiä 27, ottelijoita 14 ja kävelijöitä 8.

Juoksijat on jaettu pikamatkoihin (sileä, aidat), 400 metriä (sileä, aidat) sekä kestävyysjuoksuun, joka on suurin ryhmä (25 urheilijaa) ja kattaa matkat 800 metristä ylöspäin. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic