Urheilu

Ville Kalliomäelle Lentopalloliiton kultainen ansiomerkki

Lentopallokerhon manageri palkittiin Mestarien liigan ottelussa.
Ville Kalliomäki on saanut paljon aikaan suomalaisilla lentopalloareenoilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnan Lentopallokerhon pitkäaikainen manageri Ville Kalliomäki on saanut Suomen Lentopalloliiton kultaisen ansiomerkin. Hattulalainen Kalliomäki pokkasi ansiomerkkinsä keskiviikon Mestarien liigan ottelussa Elenia-areenassa.

Kalliomäki sai tunnustusta pitkäaikaisesta ja menestyksellisestä työstä erityisesti naislentopallon hyväksi. Hän on toiminut hämeenlinnalaisen lentopalloseuran (Tarmo-Volley, Vanajan RC, HPK-naiset ja Lentopallokerho) managerina jo vuodesta 1998 alkaen.

Rovaniemellä syntynyt Kalliomäki on ollut lentopallon parissa vuodesta 1992. Vuosina 1993–1995 mies oli rovaniemeläisen Woman Volleyn puheenjohtaja ja seuran markkinointiyhtiön toimitusjohtaja vuosina 1995–1998. Lapin lentopallon aluejaostossa Kalliomäki vaikutti vuosina 1993–1996.

Hämeenlinnalaisen lentopallojoukkueen kanssa Kalliomäki on juhlinut 19 liigamitalia (10 kultaa, 4 hopeaa ja 5 pronssia). Suomen cupin kannua Kalliomäki on päässyt nostelemaan viisi kertaa.

Kalliomäkeä liiton myöntämä tunnustus lämmitti. Hän myös muistutti, että Hämeenlinnassa on ollut vuodesta toiseen hieno työskennellä.

– Meillä on ollut aina erinomainen hallitus, joukkue toimihenkilöineen ja hyvät olot viedä lajia eteenpäin. Kaupungin hyvä sijanti on osattu myös hyödyntää hyvin, Kalliomäki muistuttaa.

Kalliomäki on lisäksi toiminut naisten maajoukkueen joukkueenjohtajana vuosina 1999–2003 ja Mestaruusliigan hallituksen varapuheenjohtajana vuosina 1999–2004 ja 2016. HäSa