Urheilu Hattula

Ville Korhonen ja Amanda Virkkunen Hattulan parhaat

Kunta palkitsi ja juhlisti kakkukahvein kuluneen vuoden menestyneitä urheilijoitaan. AAH:n Mika Hakalasta vuoden valmentaja.
Eero Lamberg, Mika Hakala, Emma Heikkilä ja Amanda Virkkunen keräsivät Hattulassa tunnustuksia. Kuva: Pekka Rautiainen
Ville Korhonen, Mika Hakala, Eero Lamberg, Emma Heikkilä ja Amanda Virkkunen keräsivät Hattulassa tunnustuksia. Kuva: Pekka Rautiainen

Purjehtija Ville Korhonen ja rytminen voimistelija Amanda Virkkunen arvostettiin vuoden 2019 Hattulan parhaiksi urheilijoiksi.

Korhonen edustaa helsinkiläisseura Brändö Seglarea ja viime vuoden vesiltä parhaana saavutuksena mukaan jäi MM-hopea alle 19-vuotiaiden 29er-luokasta parinaan helsinkiläinen Edvard Bremer.

– Aloitin purjehduksen yhdeksän vuotiaana. Ensin edustin lahtelaista seuraa, mutta 12-vuotiaana siirryin Helsinkiin. Mitali oli tavoitteemme MM-kisoista ja tyytyväisiä oltiin, kun se saavutettiin. Uudenvuoden tienoilla olimme Portugalissa harjoittelemassa. Nyt on menossa peruskuntokausi ja maaliskuussa on uuden kauden avauskisa Espanjassa, 18-vuotias Korhonen jutteli.

Virkkunen kuuluu Suomen rytmisen voimistelun maajoukkueeseen, joka tavoittelee vielä tulevana keväänä paikkaa Tokion olympialaisiin. Vuoden 2019 MM-kisoissa sijoitus oli kymmenes (pallo-ohjelma) ja kahdestoista (2-ottelu).

– Ukrainan EM-kisoissa toukokuussa meillä on tavoitteena olympiapaikan lunastaminen. Uusi kausi on juuri alkamassa ja ensi viikolla lähdemme ensimmäisiin kisoihin Moskovaan. Viime vuodesta parhaana muistona jäi Bakun maailmancup, kun olimme molemmissa finaaleissa kahdeksansia. Aina on kiva saada tunnustusta omista saavutuksista, 18-vuotias taituri iloitsi.

Vuoden valmentajapalkinnon sai Ahveniston Ampumahiihtäjien Mika Hakala, jonka viisi henkilökohtaista valmennettavaa saavuttivat yhteensä 11 SM-mitalia. Niistä kuusi tuli viesteistä.

– Yllätyksenä tämä tuli ja olen otettu valinnasta, Hattulassa on niin kovia valmentajia monissa lajeissa. Parikymmentä vuotta olen valmennushommia tehnyt ja kyllä siihen aikaa kuluu. Omien valmennettavien lisäksi olen mukana AAH:n juniorivalmennuksessa, Hakala kertoi.

Pesäpalloilija Emma Heikkilä sai lupaavan tyttöurheilijan palkinnon. Viime kesänä hän pelasi Janakkalan Janassa naisten ykköspesistä ja oli etenijäkuningatar. 17-vuotias lupaus kuuluu Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueen sopimuspelaajiin.

– Viime kausi oli ensimmäinen, kun sain kunnon ison roolin joukkueessa ja kehitystä tuli, kun sai vastuuta. Tahkon superin ringissä muutos on ollut iso, taso on paljon kovempi ja treenit erilaisia. Halli-SM-turnaus on helmi-maaliskuun vaihteessa ja näkee sitten, miten saan peliaikaa Tahkossa. Jos en mahdu superiin, pelaan myös Janan naisissa edelleen, tuumasi pesäpallosuvun kasvatti.

Poikaurheilijaksi valittiin jalkapalloilija Eero Lamberg, joka voitti HJK:n riveissä U15-SM-kultaa ja valittiin U16-maajoukkueeseen.

– Pari kokonaista kautta pelasin Helsingissä, mutta tälle kaudelle tein paluun HJS:n miesten joukkueeseen. Matkustaminen vei aikaa ja koulu kärsi. Miesten joukkueessa on myös hyvä kehittyä, kilpailupelipaikoista on kovaa, korosti 15-vuotias Lamberg, jolle tiistaina tuli jälleen kutsu maajoukkueleirille.

Kunnon kuntalaisena palkittiin Vuohiniemen Kylä aktiivisena liikunnan ja hyvän yhteishengen yhteisönä.

Hattulan kunta palkitsi ja juhlisti kakkukahvein myös kaikki SM-mitalin vuonna 2019 saavuttaneet ja tästä lähes kolmenkymmenen urheilijan joukosta erikoisstipendin saivat pikajuoksija Eino Vuori (Hämeenlinnan Tarmo), tanssija Kimi Manner (Baussi) ja ampumahiihtäjä Sonja Hakala (AAH). HäSa

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic