Urheilu

Ville Lastikka antoi vahvoja maajoukkuenäyttöjä ykkösketjussa – Suomi taipui Ruotsille MM-kenraalissa

Ville Lastikka on ollut tehokas tällä kaudella myös Salibandyliigassa.

Suomen miesten salibandymaajoukkue hävisi Ruotsille EFT-turnauksen voiton ratkaisseessa ottelussa Uppsalassa. Isäntäjoukkue voitti MM-kisojen kenraaliharjoituksen lukemin 5–1 (1–0, 2–1, 2–0).

Ykkösketjussa jatkaneen Steelers Hämeenlinnan Ville Lastikan 2–1-kavennusmaali jäi kuitenkin Suomen ainoaksi.

Suomen valmennusjohto oli muokannut ketjuja, mutta edellisessä Tshekki-ottelussa ykkösketjuun Lastikka jatkoi Classicin Nico Salon ja Eemelin Salinin kanssa. Kotimaan liigassakin loistanut Lastikka viimeisteli toisessa erässä Salinin syötöstä komean osuman, jossa koko ketju oli mukana.

– Oli kovatempoinen ja fyysinen peli. Omalta osaltani onnistuin ihan hyvin, maalin lisäksi oli muitakin hyviä maalipaikkoja, Lastikka kommentoi.

Hän saalisti tehopisteen kaikissa kolmessa ottelussa ja oli yhteistehoin 2+1 Suomen toiseksi tehokkain pelaaja Salinin (3+1) jälkeen. Kolmeen tehopisteeseen ylsi myös Peter Kotilainen (1+2).

– Paljon on vielä tekemistä, mutta ihan hyvällä tiellä ollaan, Lastikka tuumasi.

Seuraavan kerran Suomi ja Ruotsi kohtaavat MM-kisojen avausottelussa Prahassa 1. joulukuuta. Muut Suomen alkulohkon maat ovat Norja ja Tanska. Suomi puolustaa maailmanmestaruutta kahden vuoden takaa.

– Kaikkineen hyödyllinen viikonloppu, nähtiin, kuinka paljon on töitä vielä ennen kisoja tehtävänä ja päästiin taas lähemmäs lopullisen kisajoukkueen nimeämistä, päävalmentaja Petteri Nykky summasi tiedotteessa.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue taipui Ruotsille oman EFT-turnauksensa päätösottelussa maalein 10–4 (3–2, 5–0, 2–2). Molemmilla oli alla voitot Sveitsistä ja Tshekistä.

Steelersin Niko Einiö hyökkäsi kolmosketjussa Niko Laitin ja Elias Siiran kanssa.

– Ruotsi oli jäätävän taitava. Eka erä oli meiltä hyvä ja kentällisenäkin onnistuttiin hyvin, pidettiin palloa kuten oltiin suunniteltu. Toinen erä oli sitten katastrofi. Tiputtiin pallolta ja miehet hukkuivat omassa päässä, Einiö kertoi.

Suomen päävalmentaja Atte Juuti on korostanut EFT-turnauksen tärkeyttä näyttöpaikkana ensi kevään MM-kisoihin, sillä kansainvälisiä pelitapahtumia on vähän.

Einiö pelasi kaikki kolme ottelua eri ketjukavereiden kanssa ja kirjautti tehopisteet 2+2, joilla hän oli suomalaisista pistepörssin neljäs.

– Kaikin puolin hieno turnaus. Ruotsi-ottelusta jäi paljon oppia, joka pitää ottaa mukaan. Paljon on kirittävää, että joukkue on Ruotsin tasolla keväällä. Se on kuitenkin mahdollista, Einiö uskoi. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020