Urheilu

Ville Lastikka debytoi MM-joukkueessa – Steelersin hyökkääjä kokeneen kaartin matkaan Prahaan

Steelersin Ville Lastikka yksi debytanteista. Päävalmentaja Petteri Nykyn mukaan pelaajavalinnat olivat vaikeita.
Steelersin Ville Lastikka pääsee näyttämään osaamistaan MM-joukkueeseen.

Paljon kokeneita pelaajia ja viisi ensikertalaista. Siinä on tiivistetysti Suomen miesten salibandymaajoukkue joulukuussa Prahassa pelattavissa MM-kisoissa.

Päävalmentaja Petteri Nykky julkisti MM-joukkueensa tiistaina Helsingissä, eivätkä valinnat olleet luotsin mukaan helppoja.

–  Eilen (maanantaina) vielä pohdimme valintoja, ja tänään on jo täysi mietintä siitä, miten valittujen pelaajien kanssa operoidaan, Nykky sanoi.

MM-ryhmän konkarikaartiin menevät esimerkiksi Mika Kohonen, Juha Kivilehto ja Jani Kukkola, jotka ovat juhlineet Suomen salibandymiesten kaikkia kolmea MM-kultaa.

Suomi on ollut miesten MM-ykkönen 2008, 2010 ja edellisissä kisoissa 2016, joten joukkue puolustaa mestaruuttaan.

Prahan MM-turnauksessa ovat ennakkoon tutut voittajasuosikit: Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tshekki.

–  Kyllä ne siinä ovat. Ruotsi on ollut meitä edellä ja välillä vähän Sveitsikin. Myöskään Tshekkiä ei voi unohtaa kotikisoissaan, Nykky sanoi viitaten edellisten MM-kisojen jälkeiseen aikaan.

 

Suomi haki MM-potkua marraskuussa Uppsalassa pelatussa EFT-turnauksessa, jossa Sveitsi kaatui rangaistuslaukauskisassa, Tshekki varsinaisella peliajalla ja Ruotsilta tuli takkiin.

–  Meillä on huippumaalivahtipeli ja todella tiukka puolustus. Hyökkäyspeliä opettelemme niin kuin aina, Nykky luetteli joukkueensa vahvuuksia.

MM-ensikertalaisia ovat kakkosmaalivahti Lassi Toriseva, puolustaja Mikko Leikkanen ja hyökkääjät Ville Lastikka, Mikko Hautaniemi sekä Jussi Piha. Tamperelaisesta Classicista mukana on peräti kymmenen miestä.

Puolustajaksi merkitylle Kohoselle, 41, miesten MM-turnaus on ennätyksellisesti uran 11:s. Nykyään jyväskyläläistä Happeeta edustava Kohonen nähtiin ensimmäisen kerran MM-kentillä jo vuonna 1998, jolloin mestaruudesta taisteltiin juuri Tshekissä.

–  Mikään ei ole muuttunut päivittäisessä tekemisessäni, ajatuksissani, tavoitteissani tai unelmissani. On levollinen, rauhallinen ja hyvä olo kropassa, tämän kauden jälkeen pelikentiltä vetäytyvä Kohonen sanoi.

 

Pelaajavalinnat herättävät usein keskustelua, niin myös tällä kertaa. Tämän kauden Salibandyliigassa yhdeksässä ottelussa käsittämättömät tehopisteet 29+8 kerännyt SPV:n Jari Hankkio ei mahtunut kisakoneeseen.

–  Harmittaa, etten osannut valita Hankkiota EFT-turnaukseen, jossa hän olisi päässyt näyttämään osaamistaan kansainvälisissä peleissä. Ne ovat kuitenkin näytönpaikkoina ykkösjuttuja, Nykky sanoi.

Nykyn mukaan Hankkio oli myös sanonut, etteivät hänen polvensa ole aivan täydessä kunnossa.

–  Kaikki energiamme menee siihen, miten operoimme valittujen kanssa. Ei tässä rakenneta mitään paapomiskulttuuria. Tämä on huippu- ja kilpaurheilua, ja valinnat on nyt tehty, päävalmentaja muistutti. STT

 

Päivän lehti

23.1.2020