Urheilu

Ville Lastikka iski kaksi maalia ja palkittiin MM-ottelun parhaana

Steelersin hyökkääjä avasi pistetilinsä ja oli Suomen tehokkain Tanskan kaadossa.
Ville Lastikka oli vauhdissa Suomen joukkueen toisessa MM-kisaottelussa.

Steelers Hämeenlinnan Ville Lastikka oli Suomen tehokkain pistein 2+1 ja sai parhaan pelaajan palkinnon, kun salibandymaajoukkue avasi odotetusti voittotilinsä Prahan MM-kisoissa kukistamalla Tanskan lukemin 7–1 (5–1, 1–0, 1–0).

Molemmilla oli alla tappiot avausotteluistaan. Tanska oli taipunut Norjalle maalein 3–9 ja Suomi Ruotsille 4–5.

Suomi hallitsi peliä alusta asti mielin määrin ja takoi jo avauserään viisi maalia. Laukaukset maalia kohti Suomi vei 38–9.

Classic-ketju löi alkutahdit ja teki kolme osumaa, joista Nico Salo (2+0) viimeisteli kaksi maalin edestä ja Sami Johansson (1+1) yhden hienon syöttökuvion päätteeksi Eemeli Salinin passista.

Ville Lastikka avasi maalitilinsä rangaistuslaukauksella, joka tuli Steelers-hyökkääjän vahvan nousun myötä. 22-vuotias joukkueen kuopus laukoi pallon varmasti maaliin.

Lastikka pelasi kolmosketjussa yhdessä Jussi Pihan ja Mikko Hautaniemen kanssa takanaan puolustajat Mika Kohonen ja Tatu Väänänen, jonka syötöstä Lastikka laukoi ajassa 15.04 keskisektorilta komeasti lukemiksi 5–0.

– Kiva, että heti alussa onnistui. Tykkään aina tehdä maaleja ja onhan se itselle helpotus, kun sai ekat maalit tehtyä näin turnauksen alussa. Paljon oltiin pallolla ja enemmän olisi voinut mennä maalia kohti, tuumasi Lastikka, joka avauspelin tavoin sai vastuuta myös Suomen ykkösylivoimassa.

Toiseen erään Suomen ote heltisi ja erän ainoan osuman teki Hautaniemi saatuaan pallon Lastikalta, joka taisteli sen laitatilanteessa Suomelle.

Lastikka pelasi useammankin paikan Hautaniemelle, mutta Tanskan parhaana palkittu Mike Trolle (31 torjuntaa) napsi huipputorjuntoja.

Päätöserään Suomi tiivisti kahteen ketjuun ja penkiltä Lauri Kapanen ja Miko Kailiala nostettiin Jani Kukkolan rinnalle ykkösketjuun, jonka peli oli hakemista kaksi erää.

Kaksikko kiitti luottamuksesta ja ylivoimalla Kapanen laukoi loppulukemat Kailialan syötöstä.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat ok, mutta toinen oli hurlumheitä, kun ei laitettu enää palloa liikkeelle. Tässä tehdään edelleen kokeiluja ja rakennetaan kokonaisuutta kohti viikonloppua, päävalmentaja Petteri Nykky kertoi.

Tiistaina Suomen vastus kovenee pykälän, kun pohjoismaisen alkulohkon päätöspelissä vastaan tulee Norja. HäSa

Päivän lehti

7.8.2020