Urheilu

Ville Lastikka nautti ykkösketjussa

Hämeenlinnan Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka oli nostettu ykkösketjuun, kun Suomen miesten salibandymaajoukkue kukisti Ruotsin EFT-turnauksen toisessa ottelussaan Tshekin maalein 5–2 (0–0, 4–0, 1–2).

Avauspelissä Suomi oli voittanut Sveitsin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen ja päävalmentaja Petteri Nykky nosti esille Nico Salon johtaman ykkösketjun ongelmat.

Tshekkiä vastaan uusittu ketju viimeisteli kolme osumaa. Eemeli Salin viimeisteli niistä kaksi Salon ja Lastikan syötöistä ja puolustaja Lauri Stenfors laukoi loppunumerot tyhjään maaliin.

– Paljon luotiin joukkueena maalipaikkoja ja ajoittain oli jo hyvää pallollista peliäkin. Oli hienoa ja helpon tuntuista pelata ykkösketjun kavereiden kanssa. Etenkin avauserässä me loimme paljon maalipaikkoja ja toisessa erässä päästiin muutama tekemäänkin, Lastikka summasi.

Toisen erän maalitalkoissa myös kakkosketjun Jami Manninen ja Peter Kotilainen (1+1) onnistuivat maalinteossa. Suomen maalilla torjui Lassi Toriseva.

EFT-turnaus on viimeinen näyttöpaikka ennen joulukuun MM-turnausta ja Ville Lastikka on antanut hyviä näyttöjä valmennusjohdolle.

Avauspelissä hän viimeisteli yhden Suomen kolmesta maalista, vaikka oli kaksi erää pääosin penkillä. Vastuuta on tullut myös ylivoimalla.

Sunnuntaina Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussa Ruotsin.

– Huomenna tulee varmaan erityyppinen peli. Meidän pitää reagoida siihen ja katsoa, mitkä muutamat vaihdokset ehkä tulevat kokoonpanoon. Katsotaan myös, miten lähestytään yhtä tai kahta kenttää, mutta ainakin luvassa on varmasti enemmän tempoa, Samu Kuitunen Suomen valmennusryhmästä ennakoi. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020