fbpx
Urheilu Nurmijärvi

Ville Lastikka sai vihdoin juhlia mestaruutta – Classicille viides peräkkäinen kulta

Hämeenlinnalaisen maajoukkuepelaajan edustama Tampereen Classic jatkoi salibandyn valtakauttaan viemällä mestaruuden neljässä ottelussa.
Ville Lastikka on ehtinyt pelata Classicin paidassa monta kertaa myös Steelersiä vastaan. Kuva: Riku Hasari
Ville Lastikka on ehtinyt pelata Classicin paidassa monta kertaa myös Steelersiä vastaan. Kuva: Riku Hasari

Tamperelaisen Classicin valtakausi salibandyn miesten pääsarjassa sai odotetusti jatkoa sunnuntaina. Classic kaatoi Espoossa pelatussa neljännessä F-liigan loppuottelussa Oilersin 3–8 (1–0, 1–6, 1–2) ja pääsi juhlimaan mestaruutta otteluvoitoin 4–0. Mestaruus oli Classicille viides peräkkäinen.

Classicin mestaruuden juhlijoiden joukossa oli myös hämeenlinnalainen Ville Lastikka (0+1), joka nousi salibandyn huipulle Steelersissä. Toista kauttaan tamperelaisia edustavalle Lastikalle mestaruus oli ensimmäinen, sillä viime vuonna kultamitalin jahtaamisen päätti koronaviruspandemia.

– Kun kausi pantiin poikki viime vuonna pleijareiden alkupuolella, jätti se tietysti vähän hampaankoloon. Olimme silloinkin ihan hyvässä vauhdissa ja olisimme voineet pärjätä. Hyvältähän se tuntuu, kun mestaruus nyt tällä kaudella tuli, ensimmäisen kultansa voittanut Lastikka sanoi.

Hyökkääjän mielestä Classicin mestaruuden askelmerkit saatiin kohdalle lopulta tiukassa välieräsarjassa Nokian KrP:tä vastaan. Classic eteni lopulta loppuottelusarjaan vasta seitsemännen ottelun jälkeen.

– Pääsimme välierien loppupuolella omaan peliimme isommin kiinni, ja uskalsimme alkaa pelata. Tässä finaalisarjassa pystyimme jo aika lailla ideaalisti toteuttamaan omaa hommaamme. Loppunumerotkin olivat suurimmassa osassa pelejä sellaisia, että ihan ansaitsimme voittaa, mestari arvioi.

Vaikea avauserä

Myös sunnuntaina Classic oli lopulta selvästi parempi, vaikka ottelun ensimmäinen erä näytti myös Oilersin vaarallisuuden. Se meni 1–0-johtoon Rasmus Kainulaisen (2+1) maalilla ja olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja, mutta tamperelaisten maalissa pelannut Lassi Toriseva oli erinomainen. Toisessa erässä ottelu kuitenkin kääntyi, ja Classic marssi mestaruuteen.

– Ei erätauolla se kummempia käyty läpi. Tiedostimme tilanteen, eli kaveri olisi voinut tehdä useammankin, ellei Toriseva pitänyt meitä pystyssä. Terävöitymme sitä, että alamme tehdä kentällä hommia ja nauttia pelaamisesta. Pelissä pitäisi myös pärjätä, jos pääsemme omalle hyvälle tasolle.

Lastikka pelasi viimeisessä loppuottelussa pudotuspelien pistepörssin kärkikaksikon Sami JohanssonEemeli Salin keskellä.

– Siinä on hyvä pelata, kun kentässä on huippujätkiä ihan pakkeja myöden. Laituripari on hyökkäyspäässä aika tehokas, joten saamme myös muutaman maalin tehtyä, hämeenlinnalainen hymyili.

Johansson iski pudotuspeleissä salibandyliigan ennätykset uusiksi tekemällä 16 ottelussa 49 (31+18) pistettä. Neljännessä finaalissa tehopisteitä kertyi 3+1.

– Se on aika huikea suoritus. Kun saa hengen päälle tällaisissa lyhyen ajan pleijareissa, tuollaista jälkeä voi tulla. Hänellä on poikkeuksellinen laukaus, Lastikka kehui.

Stetsonit päähän ja juhlimaan

Eri lajien mestaruusjuhlissa voittajajoukkueella on usein nähty perinteinen mestaruuslippis. Classic teki asian astetta tyylikkäämmin, ja voiton ratkettua suomenmestareiden päässä nähtiin mestaruusstetson.

– En tiedä yhtään sen taustaa. Voi olla, että Classic on voittanut suomenmestaruuden sen verran monta kertaa kertaa, että lippikset ja muut on käyty läpi, Lastikka nauroi. HÄSA

Menot