Urheilu

Virinää ja puhetta paikallispelin alla

Tunteita ja tuttuja vastustajia on luvassa perjantaina Kaurialassa, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja Härmä mittelevät Hämeenlinnan herruudesta jalkapallon Kolmosen ottelussa.

Tunnelmat ovat juuri ennen paikallispeliä odottavat ja erityinen ottelu kuuluu myös pukukoppikeskusteluissa. Molempien joukkueiden päävalmentajat muistuttavat kuitenkin omilleen, ettei ottelusta saa tehdä liian isoa mörköä.

– Omalla tavallaan joukkueessa on pientä virinää ja puhetta riittää enemmän kuin tavallisesta sarjapelistä. Painotin joukkueelle, että tästä pelistä saa samat kolme pistettä kuin muistakin. Lataus peliin on kuitenkin varmasti hyvä, HJS:n Lauri Hakanen sanoo.

Härmän Matti Hiukka on samoilla linjoilla.

– Joukkueen kanssa tietenkin mennään peli kerrallaan, mutta marraskuusta asti tästä paikallispelistä on tasaisin väliajoin ollut jotain puhetta. Vihdoin se on nyt edessä. Tärkeintä kuitenkin molemmille joukkueille ovat ne jaossa olevat kolme pistettä, ja niitä molemmat tarvitsevat, Hiukka pohtii.

Joukkueet lähtevät otteluun erilaisista tilanteista. HJS on sarjataulukossa toisena, Härmä kahdeksantena.

HJS:n alkukausi on sujunut mallikkaasti ja joukkue on voittanut kuusi ottelua seitsemästä.

– Joukkue on terve ja hyvässä iskussa niin tuloksellisesti kuin pelillisesti. Alkukauteen olen erittäin tyytyväinen. Pistemenetykset ovat olleet vähissä ja vaikeista vieraspeleistäkin olemme saaneet hyviä tuloksia. Joukkue on osoittanut henkistä vahvuutta, Hakanen kiittelee.

Härmä aloitti kautensa heikommin ja voittoja on kasassa vasta kaksi.

– Kauden alku ei ole mennyt niin kuin odotimme ja pistearvioissa olemme aika paljon perässä. Harjoituksissa on koko ajan näyttänyt hyvältä, mutta se pitäisi vielä saada siirrettyä pelikentälle. Nyt meillä on hyvä sauma näyttää, Hiukka sanoo.

Oman mausteensa otteluun tuo Kaurialan nurmi, joka ei vielä ole parhaassa kunnossa.

– Tiedossa on aika tiukka taistelu. Kenttä on haastava ja kumpikaan joukkue ei pysty rakentamaan omaa syöttöpeliään varmaankaan kuten haluaisi. Tilanne on kuitenkin molemmille sama, Hakanen arvioi.

Myös Hiukka uskoo, että pelistä tulee tasainen ja suunnanmuutoksia nähdään paljon.

– Varmasti tulossa on iloinen taisteluilta. Luultavasti omalla puolustuskolmanneksella kumpikaan joukkue ei ota isoja riskejä. Kentän kunto näin alkukesästä pakottaa pelaamaan suoraviivaisemmin, mutta en usko, että mihinkään räiskintään lähdetään.

HJS ja Härmä ovat toisilleen hyvin tuttuja. Vastakkain on myös pelaajia, jotka ovat aiemmin olleet joukkuekavereita. Kumpikaan päävalmentajista ei kuitenkaan ennakoi kentälle mitään tiettyä taisteluparia.

– Toivotaan, että myös tunteella on oma sijansa ottelussa, Hiukka tyytyy sanomaan.

– On mielenkiintoista seurata aiemmin samoissa joukkueissa pelanneita pelaajia ja sitä, millaisia kaksinkamppailuja heidän välilleen mahdollisesti muodostuu. Valmentajana en kuitenkaan yritä asetella taistelupareja, Hakanen kertoo.

Hakasella itsellään on jo aiempaa kokemusta Hämeenlinnan paikallistaistosta muutaman vuoden takaa. Vuonna 2013 Kaurialassa viihtyi yli tuhat katsojaa, kun Härmä ja FC Hämeenlinna päätyivät 0–0-tasapeliin.

– Silloin oli paljon väkeä ja keli suosi. Mitään ei silloinkaan saanut ilmaiseksi. Toivottavasti nyt on samanlaista, Hakanen muistelee.

Paikallispeliä on markkinoitu seurojen kesken hyvässä yhteishengessä, mikä ei Hämeenlinnassa ole aina ollut itsestäänselvyys.

– Minusta on hieno juttu, että pöydän molemmin puolin veri on vaihtunut ja kaikki pystyvät ajattelemaan nyt asioita järjellä. Yhteistyöstä on enemmän apua kaikille, kun pohdimme yhdessä, miten voimme tuoda hämeenlinnalaista jalkapalloa näkyviin, Hakanen sanoo.

– Toivottavasti saamme tästä sellaisen näytöksen, että yleisö tulisi uudestaankin molempien joukkueiden peleihin, Hiukka toivoo. HäSa

Asiasanat

Uusimmat