Urheilu

Virve Sinkkoselle hopeaa kotikehässä

Janakkalalainen Virve Sinkkonen, 34, koki sunnuntaina Jukolan koulun liikuntasalissa karvaan tappion potkunyrkkeilykehässä. Kushin-Kanin menestynyt ottelija hävisi sarjan 65 kiloa K1-SM-finaalin lahtelaiselle Laressa van Emdenille hajaäänituomiolla pistein 2–1. Lahti Kickboxing Clubia edustava Emden mäiski kovatahtisen ja tasaisen kamppailun voittajaksi viimeisen puolen minuutin rynnistyksellään.

– Minun olisi täytynyt pitää suojaustani paremmin kasassa. Nyt vastustaja pääsi osumaan hyvin suorilla iskuillaan ja se riitti voittoon, harmitteli Sinkkonen.

Sinkkosen finaalivastustaja on menestynyt myös thai-nyrkkeilyssä. Hopeamitalistin mukaan se ei kuitenkaan sotkenut kuvioita kehässä.

– Potkunyrkkeilyssä meillä on onneksi kovempi ottelurytmi. Sen takia thai-ottelijat eivät pääse hyödyntämään kovin paljon taitojaan, Sinkkonen muistutti.

Sinkkoselle sunnuntain finaali oli vuonna 2006 alkaneen uran 21. ottelu. Toissa vuoden suomenmestari on hävinnyt kamppailuistaan neljä.

– Tappio harmittaa jonkun aikaa, mutta sitten taas jatketaan harjoittelua. Seuraava tavoite on menestyä toukokuun lopulla Unkarissa oteltavassa World cupissa, jossa annetaan maajoukkuenäyttöjä, Sinkkonen suunnitteli.

Sinkkosen kukistanut van Emden on voittanut aiemmin suomenmestaruuksia thai-nyrkkeilyssä. Potkunyrkkeilyssä hänellä oli ennen sunnuntaita kaksi pronssia.

– Nyt oli todella hienoa kirkastaa mitaleita. Meillä oli tänään todella tiukka matsi, mutta onneksi sain käännettyä sen itselleni. Kohtasin Sinkkosen ensimmäistä kertaa, mutta aika hyvin pystyin ottelemaan suunnitelmani mukaan, Emden pohti.

Virve Sinkkonen oli Kushin-Kanin ainoa ottelija viikonvaihteen kisoissa. Kehän reunalla sen sijaan nähtiin SM-kisoja isännöineen seuran entisiä ja nykyisiä potkunyrkkeilijöitä. Sinkkosen kehäkulmassa tahtia löivät Shamil Seifulla ja Anna-Leena Riekkola. Molemmat ovat mukana myös Sinkkosen valmennuksessa.

– Shamil on Virven taustalla harjoituksissa enemmänkin. Minä puolestani olen mukana enemmän vasta kisojen viimeistelytreeneissä, kertoi monessa kamppailulajissa mainetta niittänyt Riekkola.

Potkunyrkkeilyn SM-kisoissa oli tänä vuonna mukana 65 ottelijaa. Mestaruuksista oteltiin aikuisten sarjojen lisäksi myös juniorisarjoissa.

Miesten kovavauhtisin finaali käytiin oululaisen Kickboxing Teamin Kalle Suvannon ja Tuusulan Nyrkkeilyseuran Korede Lawrencen välillä sarjassa 63,5 kiloa. Mestariksi tasaisessa ottelussa selvisi Suvanto pistein 2–1. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic