Urheilu

Visaa ja kavereita ei vaihdeta – juniorit viihtyvät 90-vuotiaan seuran harjoituksissa ja peleissä

Parolan pallokenttä ja Hattulan liikuntasalit tarjoavat hyvät puitteet jalkapalloilijoille.
Parolan Visan 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue valmistautui peliin lauantaina Parolan pallokentällä.

Hattulalaisen Veeti Veijalaisen, 16, ei ole tarvinnut katua liittymistään kymmenisen vuotta sitten Parolan Visan riveihin. Seuran P17-joukkueessa Tampereen piirin Kolmosta pelaava jalkapalloilija on saanut harrastaa mieluisaa lajiaan kaudesta toiseen mukavassa porukassa.

– Visan harjoituksiin minut pyysi aika pienenä naapurin poika ja siitä saakka olen saanut pelata aina kivoissa joukkueissa. Välillä kävin kyllä muun muassa HJS:n akatemian testeissä, mutta en halunnut jättää kavereita, Veijalainen sanoo.

90-vuotisjuhliaan reilu viikko sitten viettäneen Visan riveissä harrastaa jalkapalloa ja futsalia 224 eri-ikäistä pelaajaa. Tytöille ja pojille on tarjolla joukkueita kuusivuotiaista ylöspäin. Unohtaa ei sovi naperoiden Prinsessa- ja Batman-ryhmiä, joissa oli kesällä mukana kuutisenkymmentä pientä futaajaa.

Visan toiminta nytkähti merkittävästi eteenpäin kaksi vuotta sitten, jolloin seuraan palkattiin valmennuspäällikkö. 15-vuotiaiden tyttöjen joukkueen joukkueenjohtaja Anne Riihilahti muistuttaa myös Hattulan hyvien harjoitusolojen parantaneen Visan toiminnan laatua.

– Parolan pallokenttä, Juteinikeskuksen liikuntasali ja koulujen salit sekä Panssariprikaatin salibandyhalli tarjoavat meille hyvät puitteet liikuttaa nuoria. Muun muassa T15-joukkueemme harjoittelee kolme kertaa viikossa ympäri vuoden, Riihilahti muistuttaa.

Visassa myös junioreiden vanhemmat ovat innokkaasti mukana seuratyössä.

– Meidän joukkueemme on kerännyt yhdessä vanhempien kanssa talkoilla viitenä vuonna varoja ulkomaanmatkoihin. Viime kesän Barcelonan-reissuunkin saimme kerättyä 17000 euroa. Yhteistyö on äärimmäisen tärkeää, ja siitä kiitos kuuluu myös vanhemmille. Nyt on jo käynnissä ensi kesän turnausmatkan varainkeruu, Riihilahti vihjaa.

Myös vanhemmat ovat tyytyväisiä Visan nykymenoon. Tyttäriensä Katin ja Jannan peliä sunnuntaina Parolan pallokentällä seuranneet Kirsi Pitkonen ja Niina Oksanen toivovat seuran pelaajapolun tarjoavan jatkossakin laadukasta toimintaa.

– Seurassa on kyllä erittäin hyvä yhteishenki, jonka aistii kentän laidallakin. Hyvää tässä on myös se, että vanhemmille tämä tarjoaa erittäin hyvän mahdollisuuden oppia tuntemaan lapsiaan ihan eri lailla kuin kotioloissa, Niina Oksanen muistuttaa.

– Meillä tyttö on pelannut Visassa jo pitkään, ja joukkueessa on hyvä olla, myös meillä vanhemmilla, Kirsi Pitkonen nauraa.

Seuran riveissä on pelaajia myös Hattulan ulkopuolelta. Poikien B17-joukkueen joukkueenjohtaja Mirka Saarinen muistuttaa, että seuraan ovat tervetulleita lähiseudunkin junnut.

– Ihan joka joukkueessa meillä ei ole riittävästi pelaajia. Vain meidän porukkamme ja Tampereen piirin Kutosessa pelaava edustusjoukkueemme pelaavat yhdentoista pelaajan pelejä. Joukkueisiin siis kyllä sopii lisää pelaajia, Saarinen vihjaa. HäSa