Urheilu Riihimäki

Voitokas Vokkeni voitti myös Riihimäellä – 6-vuotias ori on vienyt 11 uransa 19 startista

Riihimäen poikkeusajan kolmansissa kesäraveissa oli katsomossa väljää normaaliin nähden
Antti Teivaisen ohjastama Vokkeni (10) piti takajoukoista kirineen Runotytön takanaan Riihimäen ravien suomenhevosten kovimmassa lähdössä. KUVA: MARCO BJÖRKSKOG Kuva: Marco Björkskog
Antti Teivaisen ohjastama Vokkeni (10) piti takajoukoista kirineen Runotytön takanaan Riihimäen ravien suomenhevosten kovimmassa lähdössä. KUVA: MARCO BJÖRKSKOG Kuva: Marco Björkskog

Riihimäen kesäravikausi jatkui torstaina ajetuilla kolmansilla poikkeusajan raveilla. Raviradan laajalle alueelle on poikkeusoloissa myynnissä lippuja 450 kappaletta. Normaalioloissa Riihimäen ravit keräävät 1000-1500 hengen yleisön.

– Olemme saaneet AVI:lta päätöksen, että elokuun alusta saamme järjestää raveja normaaliin tapaan. Kaksi kertaa kaikki liput eivät ole menneet kaupaksi, ihmiset ovat edelleen varoivaisia. Toivotaan, että elokuussa tilanne normalisoituu, totesi Riihimäen Raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halinen.

Poikkeusaika on vaikuttanut myös Riihimäen Raviseuran talouteen, mutta Halisen mukaan tilanteesta selvitään.

– Riihimäen Raviseura on toiminut 92 vuotta, eikä tämä rata tähän kaadu.

Suomenhevoset mielenkiintoisin lähtö

Ravien mielenkiintoisin lähtö oli suomenhevosten ykkössarja, jossa kohtasi kaksi voitokasta ja nousussa olevaa nuorta ravuria. Tosi Voima pääsi Ari Moilasen taituroimana takarivin lähtöpaikasta huolimatta aikaisin johtopaikalle. Takasuoralla Antti Teivaisen ohjastama Vokkeni kiersi Tosi Voiman rinnalle ja lahjakkuudet ravasivat rinta rinnan.

Loppusuoralla Korona-tauolta tullut Tosi Voima joutui taipumaan kolmanneksi, kun Vokkeni vyöryi voittoon ajalla 29,5/2100m. Timo Tuomisen Runoneito kiri takaa kovaa toiseksi. Kuusivuotias ori Vokkeni on nyt voittanut 11 uransa 19 startista.

– Vokkeni tuntui vähän nihkeältä loppukaarteessa, mutta meillä oli korvat vetämättä auki. Sen tein loppusuoralla ja se auttoi, Teivainen sanoi.

Utalalle kaksi voittoa

Ravien menestysohjastaja oli Juha Utala, joka voitti lämminveristen ykkös- ja kakkossarjan. Ykkössarjassa Utalan kriittiset hetket oli lähdössä, kun Personal Trainer oli jäädä sisäradalle pussiin. Utala nosti ruunan hieman ahtaasti vapaalle radalle, mutta sen jälkeen kaikki oli helppoa. Personal Trainer löi helposti johtaneen Memphis Minnien ja vastasi tuntumaan kirineelle Musclemanille.

Poetry In Motionin Utala kannusti heti startista johtoon. Loppusuoralla Mr Nice Guy oli jo Poetry In Motionista ohi, mutta tamma innostui vastaamaan uudelleen.

– Penalla (Personal Trainer) ei vauhti riittänyt alkuun, mutta tämä on kunnossa ja se rupeaa tästä menemään. Nyt jäi vielä vähän reserviinkin. Possulla (Poetry In Motion) ajettiin matkalla niin hiljaa kuin kehdattiin. Tämä on sitkeä tamma ja loppusuoralla kerran käskin, niin se vastasi vielä uudestaan, Utala kommentoi voittojaan.

Riihimäkeläisen Ari J. Koivulan omistama ja valmentama Vosmari vastasi ravien ”kotivoitosta”. 12-vuotiaan tamman uran ensimmäinen voitto irtosi tuloksella 33,5/2100m. HÄSA

Päivän lehti

4.8.2020