Urheilu

Voitto kiertää Steelersin naisia

Hämeenlinnan Steelersin naisten edustusjoukkueen voittotili ei ota auetakseen salibandyliigassa.

Kauden 19:s tappio yhtä monessa ottelussa tuli Hattulan Juteinikeskuksessa hyvän taistelun jälkeen, kun jyväskyläläinen Happee oli niukasti parempi lukemin 3–4 (1–2, 1–1, 1–1).

Steelersille tappio oli kauden neljäs maalin tappio. Happeeta vastaan joukkue pelasi kapealla 13 kenttäpelaajan ryhmällä.

– Hyvä ilmeemme säilyi, likat tekevät sen mitä sovitaan. Pelataan niin hyvin kuin osataan. Pari tyttöä pelasi samaan aikaan B-tyttöjen SM-sarjaa ja onhan peluuttaminen haastavaa kahdeksalla hyökkääjällä ja viidellä pakilla, tuumi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Saara Lehtonen vei ajassa 11.52 Steelersin johtoon liigassa debytoineen Petra Aallosen syötöstä.

– Olihan tämä nopeatempoisempaa kuin junnupelimme. Mutta hyvin pysyin mielestäni mukana. Ohjeena oli puolustaa keskeltä tiiviisti ja meille pakeille nousta mukaan hyökkäyksiin, kertoi 14-vuotias C-ikäinen Aallonen, joka hyvästä esityksestään pokkasi myös palkinnon.

Happee kuittasi nopeasti tasoihin ja aivan avauserän loppuhetkillä se onnistui iskemään johtomaalin.

Heti toisen erän alkuun Happee karkasi kahden maalin johtoon. Loppuerä väännettiin tasaisesti ja ajassa 39.37 Heli Haapalahti ampui ottelun komeimmalla osumalla Steelersin maalin päähän Rebekka Väyrysen hienosta syötöstä.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli uudella ilmeellä hakemaan voittoa ja erän puolivälissä pyörityksen päätteeksi Väyrynen (1+1) ampui kaukolaukauksella numeroiksi 3–3 Emma Taposen syötöstä.

Mutta vain minuuttia myöhemmin Happee iski voittomaalin ja puolusti lopun tiukasti, kun Steelers haki ilman maalivahtia tasoitusta.

– Kolmanteen erään muutoksena aloimme pitämään itse palloa enemmän ja ekaa kymppiä veimmekin selvästi. Paikkojakin oli, mutta iso haasteemme on ollut maalinteko. Viime pelimme ovat olleet hyvää taistelua ja samalla tavalla mennään kauden viimeiset kolme peliä, periksi ei anneta, Järvinen vakuutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020