Urheilu

Voitto kiertää Teräspanttereita A-tyttöjen SM-sarjassa

Vielä kolmaskaan yritys ei tuonut voittoa riihimäkeläisen RSS Panthersin ja Steelers Hämeenlinnan yhteisjoukkueelle A-tyttöjen salibandyn SM-sarjassa.

Iittala-hallissa vieraillut turkulainen FBC Loisto ratkaisi pelin viimeisessä erässä ja vei täydet sarjapisteet lukemin 4–7 (1–1, 2–2, 1–4) ottaen ensimmäisen voittonsa.

Teräspantterien kaikki kolme ottelua ovat päättyneet kolmen maalin tappioon.

– Pienet ovat erot. Meillä tuntuu olevan nyt takkuista ja vaikea napata pisteitä. Tänään siihen oli loistosaumat, mutta ei onnistuttu, päävalmentaja Jarkko Salin harmitteli.

Kotijoukkue johti peliä kahdesti Erika Laineen ja Enni Salinin maaleilla, mutta vieraat nousivat tasoihin ja pääsivät ottelun puolivälissä ensi kertaa johtoon ylivoimalla.

Päätöserään mentiin tasalukemissa 3–3, mutta heti erän alkuun Loisto iski kahdesti ja erän puolivälissä uudelleen kahdesti vain 13 sekunnin välein. Loisto hyödynsi ottelun molemmat ylivoimansa Henrika Maikolan (3+0) johdolla.

– Pari erää oli meiltä hyvää ja kolmanteen lähdettiin hoitamaan homma kotiin, mutta kolmannen erän alku oli katastrofi. Pari vetoa omiin heti alkuun ja selkäranka hieman katkesi. Hyvät paikat meillä olisi ollut karata jo kahden erän aikana, mutta sihti ei ollut kohdallaan, Salin summasi.

Viime hetken kavennusmaalin teki Veera Grönqvist. Kotijoukkueesta syöttöpisteitä saivat Sini Nuorteva ja Marika Haakana. Maalissa Netta Zeitz otti 21 torjuntaa, kun vastapäässä niitä kertyi 18.

Kantahämäläisten yhteisjoukkueen pisteiden metsästys jatkuu tiistaina 29. lokakuuta Riihimäen urheilutalossa ja vastaan tulee Pirkkalan Pirkat.

– Ei muuta kuin tulta päin, nyt pitää saada kurssi käännettyä ja Pirkkoja lähdetään ilman muuta voittamaan, Salin ennakoi. HäSa