fbpx
Urheilu

Voitto vaihtui epäuskoon

Eihän siinä noin pitänyt käydä.

Kaurialan kentän reilut neljä sataa hämeenlinnalaista jalkapallon ystävää valmistautui jo hyvää vauhtia tuulettamaan FC Hämeenlinnan 1–0-voittoa joensuulaisesta Jiposta, mutta lopulta kasvoilta paistoi epäusko. Varma voitto nimittäin vaihtui muutamassa sekunnissa tasapeliksi.

Jukka-Pekka Tuomenoja pääsi yrittämään Tatu Mäkelän syötöstä hämeenlinnalaisten toisen maalin tekoa, mutta Jipon maalivahti Mikko Ikonen torjui hyökkääjän avopaikan. Ikosen avauksesta Jippo pääsi iskemään tasoituksen, kun vaihdosta kentälle tullut Toni Tahvanainen laukoi pallon maaliin.

Tahvanaisen maali oli ottelun viimeinen tapahtuma, sillä ottelun tuomari Pete Pokkinen vihelsi pelin päättyneeksi heti aloituksen jälkeen.

Seitsemäs tappioton

Lauantain tasapeli oli FC Hämeenlinnan seitsemäs peräkkäinen tappioton Ykkösen ottelu, mutta kapteeni Harri Suhonen myönsi, ettei se saanut mieltä iloiseksi.

– Ei lämmitä. Urheilu on ehkä pahimmillaan tällaista. Aivan uskomatonta. Ensin meillä on tilanne neljällä nollaa vastaan. Hetkessä avaus tulee kuudella pompulla meidän päähän, ja vastustaja tekee siitä maalin. Aivan käsittämätöntä, Suhonen pyöritteli päätään.

FC Hämeenlinnan maalin teki Aapo Lappalainen. Lappalainen onnistui vain muutama minuutti ennen 90 minuutin täyttymistä. FC Hämeenlinna haki toisella jaksolla voittoa selvästi enemmän kuin joensuulaisvieraat.

– Matsihan oli aika laiskatempoinen verrattuna esimerkiksi tiistain Oulun otteluun. Jippo tuli hakemaan tasapeliä ja sai sen. Me haimme voittoa, mutta emme sitä saaneet, Suhonen päätti.

Jippo vahvempi alussa

Jippo oli ottelun ensimmäisellä jaksolla ihan ensiminuutteja lukuun ottamatta niskan päällä. Se oli pari kertaa lähellä maalin tekoa, mutta Pierre Koko’o puski tolppaan, ja Petteri Rönkön osuma hylättiin paitsiona. Tauolla osat vaihtuivat.

– Emme päässeet ensimmäisellä jaksolla Jipon keskikenttään kiinni. Toisella jaksolla pääsimme ja pystyimme viemään peliä. Meillä on ollut peleissä trendinä, että ne alkavat kääntyä meille toisella jaksolla. Niin kävi nytkin, vaikka tiedän, ettei Jipolta lopu mehu ensimmäisenä. Ei se loppunut meiltäkään, FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen sanoi.

Jipon valmentaja Jarmo Korhonen lähti omien sanojensa mukaan iloisena pitkälle bussimatkalle Joensuuhun. Lempisen tunnelma oli synkempi.

– Maalin teimme ja maalin päästimme. Minä en lähde iloisena Tarvasmäkeen, hän myönsi.

Lempinen muistutti vielä, että tappioton putki jatkui edelleen.

– Jatkossa meille tulee myös kolmea pistettä. Sen lupaan.

Jipon valmentaja Korhonen myönsi, että piste maistui.

– Ehdottomasti. Ensimmäinen jakso meni juuri, kuten halusimme. Meillä oli tarkoituksena, ettemme ainakaan häviä täällä ja pidämme eron sarjataulukossa samana. Toisella jaksolla näytti siltä, että jalat loppuvat. Sen ei kyllä pitäisi olla mahdollista. Päästämämme maali oli surullinen, mutta nousimme, Korhonen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot