Urheilu

Voittoputki kasvoi viiteen

Kaksi pistettä ja voittoputki jatkuu.

Hämeenlinnan Pallokerho tuntuu viihtyvän tällä kaudella Tampereen Hakametsässä hyvin. Viime perjantaina Kerho haki Tapparasta 4–1-voiton, ja tiistaina oli Ilveksen vuoro taipua hämeenlinnalaisille jääkiekon SM-liigassa. Ilves pystyi venyttämään ratkaisun jatkoajalle, jonka lopussa Tuomas Vänttinen lopulta laukoi voiton HPK:lle.

– Peli on ollut voittoputken aikana jopa hakusessa. Olemme pelanneet yhden hyvän ja erän ja se on riittänyt säkällä voittoon. Tähän peliin saimme asiaa korjattua ja pelattua melko ehjän pelin. Johdimme 2–1, mutta Ilves oli hyvä. Täällä ei ole missään nimessä ikinä helppo pelata. Ilves ansaitsi yhden pisteen, Vänttinen sanoi.

Hyvä ketju

Vänttinen pelasi HPK:n kakkosketjussa huilivuorossa olleen Arsi Piispasen tilalla. Hyvää puolustuspeliä pelaava keskushyökkääjä antoi laitahyökkäjilleen Jesse Saariselle ja Tuomas Santavuorelle tilaa temmeltää. Ketju olikin Kerhon eliittiä vaihdosta toiseen.

– Peli oli hyvää. Oma vitja, jossa pelasin, pääsi pitkästä aikaa rakentamaan hyökkäyspeliä. Maali olisi voinut tulla aikaisemminkin, sillä joka äijällä oli yllin kyllin paikkoja. Nyt se antoi odottaa melkein 65 minuuttia.

Voittomaalin tekijän mielestä taitavan kaksikon kanssa on hyvä pelata.

– Ovathan he taitavia heppuja. Itse yritän pikemminkin tehdä pojille tilaa, että äijät pääsevät paremmille maalipaikoille. He ovat sen verran näppäriä mailankäsittelyssä. Itse olen enemmän summittainen roiskija.

Myös HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli Vänttisen panosta.

– Vänttinen toi voimaa ketjun sentteripeliin, jonka ansiosta Saarinen ja Santavuori saivat tilaa luistelulleen ja paikanvaihdoilleen, Selin kehaisi.

Fehr osaa maalinteon

Kerhon kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi Ville Viitaluoman (0+2) johtama kentällinen. Ensimmäisen iski puolustaja Dan Spang (1+1), kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. HPK:n 2–1-johtomaali kolmannessa erässä oli ammattimiehen käsialaa. Spang siirsi kiekon Eric Wehrille, joka tulitti suoraan syötöstä kiekon ohi Ilveksen maalissa ensimmäistä kertaa pelanneen Tampa Bayn NHL-avun Anders Lindbäckin.

– Laukaus lähtee selkäytimestä. Lisäksi hän haluaa kiekkoa. Siinä on selvä ero moneen pelaajaan. Kiekon tulemiseen ei olla valmiita, mutta Eric on. Hieno maali, Selin kehui.

Kerho hallitsi ottelua varsinkin toisessa erässä, jonka aikana se olisi voinut ratkaista kolme pistettä itselleen. Lindbäck oli kuitenkin Ilveksen maalissa hyvä. 2–1-johtonsa HPK menetti, kun Jesse Niinimäki unohtui kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua Aleksi Laakson selän taakse. Ville Korhosen syöttö tavoitti Niinimäen, eikä tämä erehtynyt läpiajostaan.

– Tämä oli meiltä parempi peli kuin kaksi edellistä. Ilves puolusti erittäin hyvin, mutta olimme varsinkin toisessa erässä tehottomia. 2–1-tilanteessa tuli paha nukahdus, josta Ilves sai hyvin energiaa. Se pelasi lopun tosi hyvin. En tiedä ansaitsimmeko voiton vai emme, mutta ainakin voitimme, Selin mietti.

Kyllä HPK ansaitsi voittonsa. Se hallitsi peliä selvästi pitkät tovit, eikä Ilves meinannut päästä välillä kunnolla edes omistaan pois.

Jokerit torstaina

SM-liigan tiivis tahti jatkuu HPK:n osalta torstaina, kun se saa Rinkelinmäellä vastaansa Helsingin Jokerit.

– Jokerit on tällä hetkellä kuntopuntarin huippu. Jotain pitää keksiä, että pystymme torstaina voittamaan, Selin suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic