fbpx
Kanta-Häme Kiekko Urheilu

Voutilainen, Eronen, Tikka, Kunyk... – HPK julkaisi joukkueensa kaudeksi 2019–20

Nimekkäimmät vahvistukset ovat Joona Voutilainen, Elmeri Eronen, Tommi Tikka ja Cody Kunyk.
HPK:ssa nähdään ensi kaudella tukku uusia miehiä. Ylärivissä Joona Monto, Elmeri Eronen, Nico Nurmikanta, Mikko Lahtela ja alarivissä Joona Voutilainen, Tommi Tikka, Rasmus Reijola. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:ssa nähdään ensi kaudella tukku uusia miehiä. Ylärivissä Joona Monto, Elmeri Eronen, Nico Nurmikanta, Mikko Lahtela ja alarivissä Joona Voutilainen, Tommi Tikka, Rasmus Reijola. Kuva: Tomi Vesaharju

Hallitseva Suomen mestari HPK julkaisi perjantaina uuden joukkueensa kaudelle 2019–20 seuran kickoff-tapahtumassa.

Nimekkäiden lähtijöiden kuten Emil Larmin, Otto Paajasen, Robert Leinon ja Teemu Turusen paikkaajiksi uuteen joukkueeseen HPK marssitti lavalle uusina miehinä mm. maalivahti Joona Voutilaisen, 22, JYPistä, puolustaja Elmeri Erosen, 24, TPS:stä, kanadalaishyökkääjä Cody Kunykin, 28, SaiPasta ja monipuolisen hyökkäjään Tommi Tikan, 23, Sportista. Hämeen Sanomat uutisoi Voutilaisen ja Tikan sopimukset ensimmäisenä tiedotusvälineenä.

Voutilainen torjui viime kaudella 15 ottelussa torjuntaprosentilla 90,4. Eronen keräsi 45 ottelussa 4+6=10, Kunyk tehoili 55 ottelussa 14+23=37 ja Tikka saalisti 48 ottelussa pisteet 13+13=26.

Joona Monto
Joona Monto

Lisäksi HPK ilmoitti tehneensä sopimukset viime kaudella HPK:ssa vuokra-apuna torjuneen 26-vuotiaan maalivahti Rasmus Reijolan, Jokereissa yhden KHL-ottelun ja 49 Mestis-ottelussa Kiekko Vantaan paidassa 55 pistettä keränneen entisen HPK-juniorihyökkääjä Joona Monton sekä niin ikään entisen HPK-juniorihyökkääjä Mikko Lahtelan kanssa.

Mikko Lahtela
Mikko Lahtela

Mikko Lahtela, 26, on pelannut viime vuodet Mestiksessä 17 ottelua SaPKon paidssa ja saalisti tehot 5+3=8. Lahtela on myös pelannut urallaan 35 liigaottelua Pelicansissa kaudella 2014–15. Myös Nico Nurmikanta, 25, siirtyy HPK:hon 1+1 -vuotisella sopimuksella. Nurmikanta kiekkoili viime kauden Jokereissa ja Kiekko-Vantaassa. Hämeen Sanomat uutisoi Monton HPK-siirrosta ensimmäisenä Suomessa.

HPK ilmoitti myös solmineensa jatkosopimuksen konkaripuolustaja Arto Laatikaisen kanssa ja käyttäneensä option nuorten maailmanmestaruuden tammikuussa voittaneen Otto Latvalan kanssa. Kuten Hämeen Sanomat uutisoi jo aiemmin myös siirtorajan läheisyydessä hankittu hyökkääjä Henri Kanninen jatkaa HPK-paidassa.

Lisäksi seura teki junioripelaajiensa – maalivahti Tuomas Aallon, puolustaja Atso Lehtisen sekä hyökkääjät Kasperi Heinäsen ja Kristjan Komben – kanssa liigasopimukset.

Hämeen Sanomien tietojen mukaan HPK neuvottelee yhä Janne Tavin kanssa jatkosopimuksesta.

 

Lue myös: Ritariareenasta tulee Pohjantähti-areena – “HPK:n historian arvokkain yhteistyösopimus”

Lue myös: Torilla tavataan -musiikkivideossa näkyy kultajuhlien riemu – Katso musiikkivideo!

 

HPK:n pelaajabudjetti tulee toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan olemaan 1,75 miljoonaa euroa. Kaikkea rahaa ei kuitenkaan ole vielä käytetty ja osallistuminen Champions Hockey Leagueen saattaa Hämeen Sanomien tietojen mukaan vielä edellyttää lisävahvistusten hankintaa, asiasta keskusteleminen on kuitenkin seuran sisällä vielä kesken.

Hämeen Sanomien Mestarit-liite ilmestyi tänään.
Hämeen Sanomien Mestarit-liite ilmestyi perjantaina.

– Mestarijoukkueessa oli pelaajia, joita olisimme halunneet pitää, mutta nyt rakensimme uutta joukkuetta ja uutta tarinaa. Pelaajabudjetissa on hieman liikkumavaraa ja olen yleensä aina sanonut, että joukkueen rakentaminen on valmista vasta seuraavan liigakauden siirtotakarajalla. Niin on myös nyt, urheilujohtaja Mika Toivola sanoi.

– Paljon pelaajia lähtee, mutta riittävästi jää niitä pelaajia, jotka siirtävät HPK-kulttuuria eteenpäin. Olen tyytyväinen siihen millaisia pelaajia saimme tietyille pelipaikoille. Esimerkiksi keskushyökkääjäkalustoon olen todella tyytyväinen ja luotan myös maalivahtiosastoon. Tärkeää on, että myös puolustajat, jotka pelaavat isot minuutit, ovat laadukkaita, Toivola jatkoi.

HPK:n joukkue on nuori. Seura pyrkii satsaamaan pelaajiin, joiden kehityskäyrä on matkalla ylöspäin.

– Haluamme ulosmitata pelaajistamme potentiaalin, jota heistä ei ole vielä ulosmitattu. Haluamme tietysti myös menestyä.

 

Emil Larmin suuria saappaita täyttämään saapunut Joona Voutilainen sanoo tulleensa HPK:hon kehittymään.

Joona Voutilainen

– Kokonaisuus täällä vaikuttaa hyvältä. Moni pelaaja on loikannut eteenpäin NHL:ään saakka ja pelaajia osataan kehittää. Vaatimustaso treeneissä on varmasti kovaa ja haluan kehittyä seuraavalle tasolle, Voutilainen luonnehti.

– Totta kai se (ykkösmaalivahdin paikka) on tavoitteena. Ei tänne tultu nöyristelemään ja katsomaan luukulta pelejä. Peliaikaa tietysti tavoitellaan.

 

Tommi Tikka
Tommi Tikka

Tommi Tikka kiinnosti HPK:ssa monipuolisuutensa vuoksi – Tikkaa puolestaan kiinnosti kehittyminen ja pelaaminen voittavassa joukkueessa.

– Olen nähnyt pelaajien täällä ottavan seuraavia steppejä ja uskon itsekin saavan siihen hyvät avaimet täällä. HPK pelaa hyvää kiekkokontrollipeliä ja se on ollut myrkkyä kun olen ollut vastustajana. Siihen on kiva hypätä mukaan. Pelaavassa roolissa haluan pelata ja tehdä tulosta, Tikka arvioi.

 

Elmeri Eronen
Elmeri Eronen

Elmeri Erosen toivotaan HPK:ssa tuovan ylivoimapelissä laukaisu-uhkaa. Eronen koki, että nyt oli aika siirtyä TPS:ssä uusia haasteita kohti.

– Ne tuntemani pelaajat, jotka ovat päävalmentaja Antti Pennasen alaisuudessa pelanneet, ovat sanoneet tämän olevan hyvä paikka. Täällä voidaan myös voittaa, kuten on nähty, Eronen jatkoi. HäSa

Uusi HPK

Maalivahdit

Tuomas Aalto (2021) *

Antti Karjalainen (2020)

Rasmus Reijola (2020+1) *

Joona Voutilainen (2021) *

 

Puolustajat

Elmeri Eronen (2021) *

Niklas Friman (2020)

Miro Karjalainen (2020)

Arto Laatikainen (2020) **

Roope Laavainen (2020)

Otto Latvala (2020) **

Atso Lehtinen (2021) *

Petteri Nikkilä (2021)

Nico Nurmikanta (2020+1) *

 

Hyökkääjät

Philippe Cornet (2020)

Santtu Hakanen (2020)

Kasperi Heinänen (2021) *

Jere Innala (2021)

Jere Jokinen (2020+1)

Henri Kanninen (2021) **

Kristjan Kombe (2021) *

Filip Krivosik (2020)

Cody Kunyk (2020) *

Jaakko Kuusisto (2020+1)

Mikko Lahtela (2020+1, tryout) *

Niclas Lucenius (2020)

Joona Monto (2020+1, tryout) *

Markus Nenonen (2020)

Valtteri Puustinen (2020+1, tryout)

Miro Ruokonen (2020)

Erkka Seppälä (2020+1)

Tommi Tikka (2021) *

Eetu Tuulola (2020)

* = uusi sopimus

** = jatkosopimus tai käytetty optio

Kommentti: Onko joukkue vielä kasassa?

HPK marssitti uusia miehiä kansan ihmeteltäväksi perjantaina kickoff-tapahtumassa. Emil Larmin, Teemu Turusen, Robert Leinon ja Otto Paajasen lähdöt tietysti kirpaisevat, mutta uudet nimet kuten Joona Voutilainen, Elmeri Eronen, Tommi Tikka ja Cody Kunyk ovat kaikki hyviä vahvistuksia liigatasolla. Lisäksi muutamissa ainakin toistaiseksi nimettömämmässä nimessä on potentiaalia yllättää ensi kaudella ja kasvaa hyviksi liigapelaajiksi.

Kuva: Pekka Rautiainen
Samuel Savolainen. Kuva: Pekka Rautiainen

Mielenkiintoinen asia kuitenkin on maalivahtiosasto. Kun sopimuspelaajina on Joona Voutilainen, Antti Karjalainen ja Rasmus Reijola, on selvää että kaikki eivät voi olla täysin tyytyväisiä peliajan suhteen. Onkin mielenkiintoista nähdä miten urheilujohtaja Mika Toivola tilanteen ratkaisee. Voutilaisella on kova työ täyttää Larmin saappaita, mutta HPK uhkuu luottamusta uuden maalivahtinsa suhteen.

CHL-paikka ja sen mukana tuomat lisäpelit tulevat kuitenkin vaatimaan laajaa rinkiä.

Joukkue tuskin on vielä aivan valmis. Hämeen Sanomien tietojen mukaan neuvottelut muissakin seuroissa kiinnostavan pudotuspelien maaliruisku Janne Tavin kanssa ovat vielä kesken ja yhtä puolustajaa ja hyökkääjää Tavin lisäksi vielä kiikaroidaan.

Se, mistä hankinnat löytyvät, onkin jo toinen kysymys.

 

Lue myös: Ritariareenasta tulee Pohjantähti-areena – “HPK:n historian arvokkain yhteistyösopimus”

Lue myös: Torilla tavataan -musiikkivideossa näkyy kultajuhlien riemu – Katso musiikkivideo!

Menot