Urheilu

West Cocksia vahvempi ensimmäisessä välierässä

Riihimäen Cocksilla ei ollut mahdollisuuksia yllätykseen, kun taistelu käsipallon finaalipaikasta käynnistyi keskiviikkona. Cocks matkusti Kauniaisiin, jossa joukkue kohtasi hallitsevan mestarin HC Westin. Kotijoukkue ei ollut hävinnyt peliäkään kuluvalla kaudella, eikä tappioputki alkanut välierässäkään.

West oli vieraansa kanssa ahtaalla vain puolen erän verran, loput kolme varttia joukkue pelasi odotetulla tasolla. West otti ensimmäisen askeleen kohti loppuottelua maalein 22–14 (12–7).

Tarkkaa puolustuspeliä

Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä, mikä näkyi pienenä maalimääränä jo ottelun alussa. Avausmaaliakin synnytettiin yli kolme minuuttia. Kuparisen rikkoi Westin Richard Sundberg. Vikkelä laitahyökkääjä Benny Broman vei runsaan neljän minuutin vaiheilla kotijoukkueen kahden maalin johtoon, mutta alkulämmittelyn jälkeen myös Cocks pääsi vauhtiin. Antti Valo avasi joukkueensa maalitilin ajassa 5.38 ja Teemu Tamminen jatkoi hyvän puolustustyöskentelyn ansiosta tasanumeroihin vain hetkeä myöhemmin.

Matias Savinainen veti Cocksin jopa 2–3-johtoon, mutta vastustajakin oli hereillä ja mm. Bromanin kaksoset Benny ja Joacim tekivät pahojaan riihimäkeläispäädyssä. Ensimmäisen puoliajan viimeinen kolmannes meni selvemmin kotijoukkueen komennossa.

West teki jakson loppuun kahdeksan maalia, kun Cocksin tilastoja kohensivat vain Teemu Tammisen onnistunut rangaistusheitto, sekä Antti Rogenbaumin punnertamat kaksi maalia keskushyökkääjän tontilta. Näillä eväin West oli kiihdyttänyt tasalukemista jo pelottavan kauas viiden maalin johtoon. Cocksin veräjään vartioinut Tomislav Milinkovic istahti jakson lopussa vaihtopenkille tehden tilaa Timo Puhakalle. Valitettavasti Puhakkakaan ei pystynyt torjumaan Westin vahvoja laitahyökkäyksiä.

Henkisesti päätä pitempi vastustaja

Toisella jakson alussa Cocks sai vielä ripauksen toivoa. Westin Sam Kihlstedt tosin avasi jakson maalihanat, mutta avausjaksolla vielä hieman pimennossa ollut nuorten maajoukkuetähti Jani Tuominen käynnisti pienoisen riihimäkeläisrynnäkön. Rogenbaum ja Tamminen kavensivat jo kolmen maalin päähän, kun jäähyt alkoivat jälleen vaivata. Cocks istui kaikkiaan kahdeksan kaksiminuuttista, mikä ei voinut olla näkymättä kokonaisuudessa. Normaali kuusikkopeli kärsi ja lopulta jäähyt johtivat myös hienoiseen varovaisuuteen.

Muutenkin Cocksin hyökkäystehot jäivät vaatimattomiksi. Viikonvaihteessa Suomea nuorten EM-karsinnoissa tyylikkäästi edustanut Jani Tuominen pelasi vaisusti ja sama pätee yli kaksimetriseen Gheorghe Safroniihin. Moldovalainen ei avausjaksolla päässyt pöytäkirjoihin kuin yhden jäähyn ansiosta. Toisella jaksolla saldona oli sentään kaksi maalia, mutta myös toinen jäähy.

– Puolustus oli tänään ihan hyvällä tasolla. Niiden (Westin) laitaheittoja olisi maalivahdin pitänyt saada vähän enemmän kiinni, mutta kokonaisuus oli hyvä. Ei 22 maalia vastustajalle ole paljon, mietti Cocksin valmentaja Toni Kallio.

– Hyökkäykseen ei voida olla lainkaan tyytyväisiä. Siellä ei toteutettu sovittuja asioita silloin, kun päästiin pelaamaan kuudella kenttäpelaajalla. Jäähyt rikkoivat ja niitä tuli paljon. Osa tuli ihan aiheesta, mutta hiukan ihmettelen määrää, koska minusta me ei pelattu mitenkään erityisen kovaa tai rumasti, Kallio kritisoi.

Cocksin hyökkäyskalusto on kovaa luokkaa. Osaamista ja näyttöjä löytyy, mutta jostain syystä pelaajat näyttävät henkisesti päätä lyhyemmiltä aina silloin, kun vastassa on West.

– Vastustaja pelaa nyt todella kovalla itseluottamuksella. Kun aurinko paistaa ja on myötätuuli, peli kulkee. Meidän pitää torstaina saada enemmän kurinalaisuutta hyökkäyspeliin. Sitä kautta se omakin itseluottamus löytyy, Kallio kiteytti. (HäSa)

Asiasanat