fbpx
Urheilu

Ykköseen vauhtia luonnonnurmelta

Reilun kolmen viikon päästä alkavaan Ykkösen sarjakauteen valmistautuva FC Hämeenlinna on leireillyt kuluvalla viikolla Unkarin Budapestissa. Leirin ohjelmaan on kuulunut ottelu paikallista pääsarjaa pelaavaa Budapest Honvedia vastaan sekä harjoittelua kesäisissä olosuhteissa luonnonnurmella.

Harjoitusottelussa Unkarin suurseura oli niukasti parempi maalein 4–3.

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempisen mukaan talven kova uurastus huipentuu leiriin.

– Ennen leirin alkua oli tavoitteena päästä rauhassa hiomaan omaa peliämme ja sen yksityiskohtia kuntoon hyvissä olosuhteissa. Lisäksi kovalla kansainvälisellä ottelulla pyrimme näkemään, missä menemme pelillisesti tällä hetkellä. Joukkueessa on ollut jonkin verran vaihtuvuutta, joten myös pelaajien keskinäinen yhteinen aika on ensiarvoisen tärkeää joukkueen hitsautumisen ja yhteishengen kannalta.

Ennen lauantaina koittavaa kotiinlähtöä Lempinen arvioi kokonaisuuden onnistumista.

– Kovatasoinen ottelu avasi meille muutamia tärkeitä asioita. Näitä asioita olemme käyneet pelaajien kanssa paljon läpi, joten pitkiä päiviä on painettu. Ammattimaisesta harjoittelusta huolimatta energiataso on harjoituksissa säilynyt hyvänä ja iloisia naamoja on nähty kentällä.

– Suomessa meinasi iskeä hallikuolema, mutta leiri on katkaissut sen alkuunsa. Lisäksi valmennus on oppinut tuntemaan pelaajansa entistä paremmin, luotto ryhmään on vahva. Vanhemmat pelaajat kokevat, että peli on kehittynyt edellisvuosista ja se on tietysti oikea suunta. Tiistain Honka-ottelu näyttää taas, missä mennään, päävalmentaja summaa.

Kalervo tyytyväinen

Loukkaantunutta kapteenia Harri Suhosta kentän puolella tuuraava Mikko Kalervo on valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Kaikki on mennyt todella hienosti. Toki Ossin poisjäänti leiriltä oli kova takaisku, mutta sen jälkeen homma on toiminut kuin unelma. Saimme leirin alkuun todella kovan ottelun, jossa onnistuimme joukkueena mielestäni oikein hyvin. Lisäksi on erittäin hauskaa päästä pitkästä aikaa nurmelle.

Nuoresta iästään huolimatta Kalervo kuuluu joukkueen kokeneeseen kaartiin. Hän on nähnyt useita FC Hämeenlinnan joukkueita, joihin verrata tämän hetken ryhmää.

– Leirillä on päässyt tutustumaan jätkiin ihan eri tavalla, jokaisesta on oppinut joitain yksityiskohtia. Ikähaarukka joukkueessa ei ole paria poikkeusta lukuun ottamatta kovin suuri, joten meillä on samanlainen ajatusmaailma. Vaikka pelaajat ovat nuoria, ovat he jalkapalloilijoina erittäin kypsiä.

– Tämä on ylivoimaisesti pelaavin FC Hämeenlinna, jossa minä olen mukana. Pelaamme peliä josta pelaajat ja toivottavasti yleisökin nauttii. (HäSa)

Asiasanat

Menot