fbpx
Urheilu

Ykköspesis täsmensi sarjajärjestelmää – Neljän joukkueen pudotuspelit, voittaja Superpesikseen

Superpesiksen runkosarja jaettiin lohkoihin, joiden kesken pidetään yhteistä sarjataulukkoa.
Janakkalan Jana kohtaa tänäkin kesänä Roihuttaret kahdesti. Kuva: Tomi Vesaharju
Janakkalan Jana kohtaa tänäkin kesänä Roihuttaret kahdesti. Kuva: Tomi Vesaharju

Janakkalan Janan ja muiden ykköspesisseurojen odotus uudesta otteluohjelmasta jatkuu, mutta Pesäpalloliitto täsmensi perjantaina sarjajärjestelmiään.

Naisten Ykköspesikseen, jonka etelälohkossa Jana pelaa, ei tule muutoksia runkosarjaan sitten maaliskuisten sarjamääräysten. 16 joukkuetta pelaavat yhä kahdessa lohkossa kaksinkertaisen sarjan, yhteensä 14 ottelua, joista seitsemän kotona.

Kun kauden alku on viivästynyt kesäkuun loppuun, juhannuksen jälkeiselle viikolle, Pesäpalloliitto lyhensi kautta kuitenkin sen loppupäästä.

Aiemmin toukokuussa liitto päätti, että sen sarjoista ei tällä kaudella pudota urheilullisin perustein. Putoamiskarsintoja ei siis pelata.

Myös pudotuspelit pelataan lyhyempinä: niihin osallistuu vain sarjan neljän kärki. Molempien lohkojen kaksi parasta pelaavat sarjan välierinä lohkon sisäiset loppuottelut paras kolmesta -järjestelmällä.

Välierien voittajat pelaavat paras kolmesta ottelusta finaalisarjan, jonka panoksena on Superpesis-paikka. Näin ollen naisten Superpesis laajenee ensi vuodeksi 13 joukkueen sarjaksi, ellei joku seura vetäydy pääsarjasta.

Janakkalan kanssa etelälohkossa pelaavat Espoon Pesis, Haminan Palloilijat, Hämeenkyrön Räpsä, Kankaanpään Mailajuniorit, Porin Pesäkarhut (kakkosjoukkue), Pöytyän Urheilijat sekä Roihu Helsingistä.

 

Isomman remontin koki Superpesis. Perjantaina julkaistuissa sarjajärjestelmissä pääsarjat pelataan neljässä lohkossa, mutta kaikki joukkueet lasketaan samaan sarjataulukkoon.

Lohkot on jaettu maantieteellisesti. Niiden sisällä pelataan nelinkertaiset sarjat, minkä lisäksi kahden muun lohkon kanssa pelataan kahdesti. Etelälohkolaiset eivät kuitenkaan kohtaa pohjoislohkolaisia, eivätkä lännen joukkueet itää.

Miesten etelä- ja pohjoislohkoissa on neljä joukkuetta ja länsi- ja itälohkoissa on kaksi, kun Superpesiksessä pelaa yhteensä 14 seuraa. Yhteensä kierroksia tulee 24.

Naisten Superpesiksessä on mukana 12 joukkuetta, kun viime kauden hopeajoukkue Porin Pesäkarhut osallistuukin sarjaan. Pori väläytteli kauden väliin jättämistä taloudellisista syistä. Naisissa otteluita tulee yhteensä 20.

Pudotuspeleihin pääsevät kahdeksan parasta ja runkosarjan kolmen kärki saa valita vastustajansa paras kolmesta pelattaviin puolivälieriin. Välierät ja finaalit pelataan paras viidestä. Miesten pudotuspelisarjat pelataan finaaleihin asti paras kolmesta.

 

Juttua tarkennettu 23.5.2020 kello 15.57. Miesten Superpesiksen pudotuspelit pelataan kokonaisuudessaan paras kolmesta -ottelusarjoin.

Menot