Urheilu Hämeenlinna

Yllätyskaappaus: Michaela Madsen palaa Hämeenlinnan Lentopallokerhoon

Belgian liigassa alkukaudella pelannut Michaela Madsen liittyy Lentopallokerhoon jo perjantaina.
Michaela Madsen pelasi Hämeenlinnassa naisten EM-karsintaa tammikuussa 2019. Kuva: Juha Tamminen
Michaela Madsen pelasi Hämeenlinnassa naisten EM-karsintaa tammikuussa 2019. Kuva: Juha Tamminen

Hämeenlinnan Lentopallokerho on saanut naarattua kovan paluumuuttajan riveihinsä. Alkukaudella Belgian liigassa Lendeledeä edustanut 26-vuotias keskipelaaja Michaela Madsen on tehnyt sopimuksen loppukaudesta Lentopallokerhon kanssa.

Madsen on edustuskelpoinen jo ensi viikon torstain CEV-cupin ottelussa Saksassa, kun Lentopallokerho matkustaa Schweriner SC:n vieraaksi neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Saksan liigakärki Schweriner SC voitti avausottelun Hämeenlinnassa viime torstaina erin 3–1 (25–19, 23–25, 25–20, 25–16).

Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki on Madsenin paluusta mielissään.

– Michaela Madsen on varmasti yksi parhaista keskipelaajista, joita Suomessa pelaa. Pelillinen puoli on yksi asia, mutta henkilönä hän on sellainen, joka sytyttää itsensä ja samalla kaikki muutkin otteluihin. Hän on henkinen voimavara, jonka taistelutahto ja periksiantamattomuus on kovaa luokkaa, Kalliomäki arvioi.

 

Madsen voitti vuonna 2019 Ranskan mestaruuden RC Cannesin riveissä. Täksi kaudeksi belgialaisen Lendeleden riveissä asiat eivät Kalliomäen mukaan menneet yhtä sulavasti.

– Pelaaja halusi tulla Hämeenlinnaan takaisin pelaamaan, koska Belgiassa asiat eivät menneet aivan kuten piti. Hänen agenttinsa oli joitain viikkoja sitten yhteydessä ja siitä keskusteluyhteys lähti, Kalliomäki kertoo.

Madsenin myötä Lentopallokerho saa lisää kehittävää kilpailutilannetta ryhmäänsä.

– Nyt meillä on oikeasti lisää vaihtoehtoja ja kilpailua keskipelaajaosastolla.

Kalliomäki paljastaa, että Madsenin siirtoon tarvittiin yhteistyökumppaneiden lisätukea.

– Muutama yhteistyökumppani laittoi paukkuja, jotta saimme tämän taloudellisesti järjestymään.

 

Madsen liittyy Lentopallokerhon vahvuuteen perjantaina. Joukkue on vihdoinkin valmis erilaisten vastoinkäymisten jälkeen.

– Nyt palikat ovat paikallaan. Eletään tammikuun loppua ja nyt on saatu palikat vihdoin kasaan, Kalliomäki naurahtaa.

Loukkaantumiset ovat verottaneet kokoonpanomurheiden vuoksi joukkueen harjoittelua. Kalliomäki uskoo, että loppukeväällä naisten Mestaruusliigassa Lentopallokerho taistelee tosissaan kirkkaimmasta menestyksestä.

– Kuusikkoharjoittelua emme ole täysipainoisesti päässeet harjoittelemaan, koska niin paljon on muuttunut loukkaantumiskierteenkin takia. Niin pelaat kuin harjoittelet, Kalliomäki pohtii.

– Kuinka pitkälle tämä riittää, se jää nähtäväksi. Mutta nyt on tehty ne toimenpiteet mitä seurassa vain voidaan tehdä, että mitalikannassa pysytään. HäSa

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic