Urheilu

Hämeen yörastimestaruudet ratkotaan Kiipulassa

Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Suunnistajat järjestää keskiviikkoiltana Hämeen alueen mestaruuskilpailut yösuunnistuksessa. Kilpailumaastona on Janakkalan Kiipulan jyrkkärinteinen ja runsaspolkuinen harjusuppamaasto. Kisaan on ilmoittautunut 212 suunnistajaa.

Kilpailut ovat avoimet myös Hämeen alueen ulkopuolisille osanottajille, ja sarjoja on 30, 16-vuotiaista 85-vuotiaisiin. Miesten pääsarjalaiset juoksevat 7,4 kilometrin radan, jolle ratamestari Tapani Koskela on sijoittanut 17 rastia. Naisten pääsarjan 5,3 kilometrin radalla on 14 rastia.

– Kilpailuun on ilmoittautunut suunnistajia kattavasti ympäri Etelä-Suomea. Moni varmaan hakee tuntumaa etelähämäläiseen yömaastoon, sillä viikonloppuna Tuuloksessa järjestetään yösuunnistuksen SM-kilpailut, kertoo kilpailunjohtaja Jarmo Lahti.

Kilpailumaaston kartta on ajantasaistettu kesän 2018 aikana, sillä mm. tuoreet harvennushakkuut ja uudet polut vaikuttavat kulkukelpoisuuteen ja reitinvalintoihin. Kartan ovat päivittäneet Raimo ja Vesa Ylis-Junttila.

Aluemestaruudesta kilpailevat saavat myös Hämeen Sanomien yökupin pisteitä. Erillisiä kuntosuunnistusratoja ei kilpailun yhteydessä ole.

Ensimmäiset kilpailijat starttaavat Kiipulakeskuksen lähimaastoon kello 20.30.

 

Päivän lehti

20.2.2020