Urheilu

Yrjö Hämäläinen Kantolan valtias

Kantolan tapahtumapuistossa karjahdeltiin lauantaina kiltit päällä. Vauhdissa olivat helteisessä säässä Highland games -voimailulajien harrastajat lajin seitsemänsissä SM-kisoissaan.

Avoimen sarjan Suomen mestariksi urakoi ylivoimaiseen tyyliin Taipalsaaren Veikkojen Yrjö Hämäläinen, joka voitti kaikki lajit. Hopeaa sarjassa nappasi hattulalainen monilajivoimailija Arto Karppinen.

Miesten 40+ sarjassa kamppailu oli tiukempaa, mutta Hämeenlinnan Jyrki Rantanen vei nimiinsä jo neljännen peräkkäisen SM-tittelin, mutta sai kelpo vastuksen Taipalsaaren Juha Tamperista ja Timo Niemisestä, jotka pokkasivat sarjan himmeämmät mitalit.

Kokonaispisteissä Rantanen oli kolmen pisteen kaulalla voittaja. Lajivoitot hänelle napsahtivat kiven työnnössä, moukariheitossa ja painon korkeusheitossa, mutta hirrensyöksyssä ja painon pituusheitossa rahkeet eivät riittäneet muiden lyömiseen.

– Painonheitossa en saanut tekniikkaa toimimaan tänään lainkaan, ja hirrensyöksy oli puolestaan hyvin tasainen, mutta siinä liukastuin ensimmäisellä kierroksella pahasti ja lajin pistepeli meni osaltani jo siinä. Onneksi kolmessa lajissa saatu etumatka riitti ja sain vielä jatkoa voittoputkelle, hymyili Rantanen.

Kilpailun järjesti aiempien vuosien tapaan antidopingtoiminnan alainen Suomen Voimalajiliitto, jonka seuraava Highland games -tapahtuma on heinäkuun 1. päivänä Forssan Heinämessuilla.