Uutiset

 AAH päätti menestyskauden

Ahveniston Ampumahiihtäjät vietti menestyksekkään kautensa päättäjäisiä torstaina palkitsemisten ja yhteisen illanvieton merkeissä.

Auli Kiskola palkittiin AAH:n parhaan urheilijana Hempan pytyllä. SM-laduilta saldona oli kolme nuorten kultaa sekä naisissa viestimestaruus ja yhteislähdön hopea. Kotimaan menestyksen ohella hän oli mukana sekä nuorten että aikuisten MM-kisoissa.

– Hyvä ehjä kausi oli ja positiivinen tunne jäi. Päätavoite, nuorten MM-kisat, ei mennyt niin hyvin kuin odotin, mutta aikuisten Kontiolahden MM-kisat oli opettavainen reissu ja antoi kokemuksena paljon. Hiihtovauhti meni eniten eteenpäin ja se näkyi myös maastohiihtopuolella, Kiskola ynnäsi kauttaan.

Lammin lukiosta tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut 20-vuotias lahjakkuus on veljensä Atte Kiskolan valmennuksessa.

– Kehittämiskohteita on. Erityisesti makuuammuntaan tarvitsen varmuutta ja nopeutta. Se on ollut monta vuotta vaikeaa. Huhti-toukokuun vaihteessa alkoi uusi harjoituskausi. Määriä nostetaan, mutta enemmän panostetaan myös vauhdikkaisiin ja koviin harjoituksiin.

Kuluneella kaudella Kiskola oli Mikael Koivusen ja Artturi Pensasmaan tavoin liiton haastajaryhmässä. Nuorten MM-ryhmään AAH:sta kuuluivat Jessika Rolig ja Erika Jänkä. Alkaneen kauden valmennusryhmät nimetään 15.–17. toukokuuta pidettävän testileirin jälkeen.

AAH:n parhaana miesurheilijana palkittiin myös Kontiolahden MM-joukkueeseen kuulunut Mikael Koivunen, tyttöurheilijana Jenni Keränen ja poikaurheilijana Joona Mäkelä.

Osmo Koivun kiertopalkinnon menestyneelle alle 17-vuotialle nuorelle sai Sanni Kuusinen ja aktiivisesta seuratyöstä SKAL:n toimintapokaalin Vesa Nyström.

AAH:n puheenjohtaja Petri Rolig oli todella tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

– Huikea kausi niin menestyksen kuin toiminnan aktiivisuuden osalta. Edelliskauden menetyksen pohjalta liiton ryhmissä urheilijoitamme oli seitsemän ja kansainvälisissä edustustehtävissä ennätyksellinen määrä. Lisenssiurheilijoita oli 45, mikä lienee AAH:n ennätys, ja SM-mitaleja tuli yhteensä 59, joista 22 kultaisia. Vuoden 2014 SM-pisteissä olimme toinen Seinäjoen Hiihtoseuran jälkeen ennen Kontiolahden Urheilijoita, Rolig luetteli.

– Ja talvella järjestettiin onnistuneesti kaksipäiväiset ampumahiihdot. Yhteistyö moottoriradan latuhenkilöstön ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran kanssa lumetuksen ja kisajärjestelyjen osalta on toiminut hienosti, samoin yhteistyö Hattula-Tyrvännön reserviläisten kanssa Parolannummen ampumaradan hoidon osalta. Valitettavasti moottoriradan ampumapaikan kehitysprojekti ei ole edennyt eli sitä ei ole saatu vielä ympärivuotiseen käyttöön. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic