fbpx
Uutiset

104-vuotiasta uhkaa karkotus Australiasta

104-vuotiasta kiinalaisnaista uhkaa karkotus Australiasta sen jälkeen, kun hänen viimeisin anomuksensa pysyvästä oleskeluluvasta hylättiin. Kiinalaisnaisen edustajan mukaan asiassa käännytään nyt suoraan Australian maahanmuuttoministerin Amanda Vanstonen puoleen.

Cui Yu Hu saapui Melbourneen tapaamaan perhettään vuonna 1995 vuoden turistiviisumilla. Kun aika oli palata takaisin Kiinaan yksikään lentoyhtiö ei halunnut ottaa häntä kuljetettavakseen korkean iän vuoksi. Hu jäi Australiaan neljäksi vuodeksi laittomasti, kunnes hän anoi ns. iäkkään vanhemman viisumia.

Tiistaina australialaisviranomaiset päättivät kuitenkin, että anomus hylätään, koska Hu oli jäänyt viisumitta Australiaan.
Ministeri Vanstone on aiemmin sanonut olevansa halukas käyttämään ministerin harkintaansa asiassa Hun hyväksi.

STT

James Brown: Jackson lavastettu syylliseksi

Soul-musiikin kummisetä James Brown on asettunut puolustamaan pedofiliasta epäiltyä Michael Jacksonia. Brown arvioi Indonesian-vierailullaan, että Jacksonia yritetään lavastaa syylliseksi.

– Uskon, että hänet on lavastettu (syylliseksi) kuten useimmat viihdetaitelijat. Ne ovat yrittäneet tehdä minulle saman koko elämäni ajan, vertasi tiilenpäitä itsekin aikanaan lukenut soul-mies.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Brown myös tähdensi, että lakitupa on Jacksonille täysin väärä paikka.

– Hänen pitäisi olla kiertueella herättämässä tietoisuutta tsunamin uhrien avun tarpeesta. Jackson voisi tehdä paljon hyvää täällä, muistutti Brown, joka itse saapui Indonesiaan hyväntekeväisyyskonsertteja varten.

Hoitoa eturauhassyöpään hiljattain saanut laulaja myös kiisti huhut, joiden mukaan hän olisi vetäytymässä eläkkeelle. Yli 70-vuotias soul-pappa siteerasi vanhaa hittiään todeten ” I Feel Good.”

STT

Krikettiretkikunta pohjoisnavalle

Pohjoisnavalle on lähtenyt hieman tavallisesta poikkeava retkikunta. Kaksi nuorta brittiä otti mukaan krikettivälineet, sillä he aikovat harrastaa jaloa peliä 50 pakkasasteen lämpötilassa.

Matthew Hancock ja Matt Coates uskovat, että he onnistuvat ottamaan nimiinsä maailman pohjoisimpana pelatun krikettipelin tittelin.

– Olen suuri krikettifani. Tuottaa tyydytystä viedä peli täysin pois normaaleista puitteistaan, 26-vuotias pankkiiri Hancock linjaa.

Duo lähti sunnuntaina kahdeksan viikon hiihtomatkalleen magneettiselle pohjoisnavalle. Matkalukemistoksi pääsi Nalle Puh -kirja.

STT

Hamsterimainen välikohtaus

Poliisi on murtautunut Saksassa kerrostalohuoneistoon, josta oli kuulunut viisi päivää yhtäjaksoisesti stereoiden soittoa ja jonka valot olivat pysyvästi päällä. Poliisit epäilivät asukkaan menehtyneen sairaskohtaukseen.

Kävi ilmi, että syynä koko show’hun oli hamsteri. Lomalle lähtiessään asukas oli päättänyt jättää musiikin soimaan sekä valot päälle, jotta hänen hamsterinsa ei tuntisi oloaan yksinäiseksi.

Lomailijan ystävä oli käynyt parin päivän välein antamassa hamsterille sapuskaa.

Poliisi teki turhan murtonsa Bremenissä.

STT

Menot