Uutiset

17. kerta ja aina maistuu yhtä makealta

Englantilainen jalkapallolegenda Gary Lineker lausahti aikoinaan historiaan jääneen virkkeen, jonka mukaan ensin pelataan 90 minuuttia ja sen jälkeen Saksa voittaa. Samaa voidaan sanoa suomalaisesta uppopallosta – pelataan kausi, ja lopulta Hämeenlinna juhlii suomenmestaruutta.

Ihan helpolla Hämeenlinnan Sukeltajien viides – ja kaupungin 17. – mestaruus ei kuitenkaan tullut. Tampereen Urheilusukeltajat vei tällä kaudella runkosarjan ja antoi loppuottelussakin hyvän vastuksen, mutta paras oli lopulta paras. Hämeenlinna vei mestaruuden Rami Riikosen, Jussi Marttilan ja Marko Enbergin maaleilla.

Hämeenlinnalaisten valmentaja Jari Hovikorven mukaan kausi oli tällä kertaa vähän erilainen.

– Tampere oli koonnut erittäin kilpailukykyisen nipun. Kierroksia on kolme, ja meidän joukkueemme runko on vanhoja pelaajia ja meillä on haastetta saada jokaiselle kierrokselle mukaan paras mahdollinen joukkue. Tällä kaudella saimme lähestulkoon ykkösnipun matkaan Turun turnaukseen, jonka voitimme. Muut kierrokset menivät enemmän junioripitoisella joukkueella, Hovikorpi kertoi.

Tamperelaisten vahva panos ei tullut hämeenlinnalaisille yllätyksenä.

– Enemmän se taisi yllättää riihimäkeläisiä. Heidän joukkueensa on vielä enemmän jakautunut ja he tarvitsevat mukaan parhaan nipun, joka joukkueella oli nyt täällä. Riihimäkeä vastaan olisi voinut olla vielä tiukempi peli, vaikka Tampere antoikin todella tiukan vastuksen, emmekä me saaneet omaa peliämme ihan käyntiin, vaan menimme jonkin verran varmistelleen, jolloin myös pelirohkeus puuttui, Hovikorpi arvioi.

Hämeenlinna ja Riihimäki ovat hallinneet lajia pitkään, mutta tällä kertaa Tampere pääsi tunkemaan kiilaa kaksikon väliin. Riihimäki otti monen finaalivuoden jälkeen SM-pronssia.

– Olemme todella tyytyväisiä, että sarjassa on tapahtunut vähän elämistä. Tampere on ensi vuonna todennäköisesti vielä kovempi, joten meidän pitää saada ajettua omia junioreitamme sisään. Me runkopelaajat alamme olla jo yli nelikymppisiä, eikä tämä voi ikuisuuksiin jatkua, Hovikorpi nauroi.

Uppopallo on fyysinen laji. Altaassa pelataan kuudella kuutta vastaan ja paini on välillä kovaa. Säännöissä kielletään esimerkiksi lyöminen, potkiminen, pureminen, raapiminen, maskiin tarttuminen ja uimahousuista repiminen.

– Sukellukset ovat käytännössä alle puolen minuutin mittaisia, joskus ihan poikkeustapauksissa pidempiä. Muuten teho hukkuu, ja oma vaihtopari on kuitenkin valmiina tulemaan vapauttamaan. Nopeat liikkeet vedessä ja pinnalle hakemaan happea. Pelissä ei ole sellaisia vaiheita, että ollaan vain staattisesti paikallaan, valmentaja sanoi.

Hämeenlinnan Sukeltajien mestarijoukkueessa pelasivat Jari Kokkola, Henri Viinikainen, Tero Aulanko, Jussi Marttila, Aki Ojala, Janne Pykälistö, Riku Riikonen, Marko Enberg, Jari Hovikorpi, Rami Riikonen, Teemu Vaasvainio, Janne Salonen, Antti Salonen, Jussi Jokinen, Petri Nieminen, Jouni Setälä, Aki Helander, Mikko Rassi, Ville Rantamäki, Petteri Silvola, Janne Liukkonen, Heikki Luukko, Henri Liukkonen, Lasse Lindén, Olli Kukkola, Aku Luukko, Oskari Sell ja AnttiVaahtera. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic