Uutiset

20 miljoonaa on jo valmiina

Toimitusjohtaja Markku Ritaluoma on sopinut ehdollisesta ensimmäisen vaiheen rahoituksesta Sunny Car Centerille. Ritaluoman mukaan amerikkalainen investori on jo varannut varat autokaupan keskuksen rakentamiseen.

– Aluksi on varmaan kysymys 20 miljoonasta eurosta, Ritaluoma sanoo ensimmäisen vaiheen rakennustöiden laajuudesta.

Ritaluoman mukaan sijoittaja on rahoittamassa hankkeen oman pääoman ehtoisesti eli yhteisö tulee osakkaaksi Sunny Car Centeriin tai antaa varat pääomalainana. Rakennuskustannukset ovat kaiken kaikkiaan 150–160 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnan kaupungilla ei ole ehtoja hankkeen rahoittajasta tai rahoitusmuodosta.

– Kun sijoittaja tulee, kaupunki saa Sunny Car Centeristä pois 100 000 euron sijoituksensa. Sen jälkeen kaupunki on mukana hankkeessa vain tontin myyjänä, Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sanoo.

Ritaluoma valittaa, ettei hän voi kertoa amerikkalaista sijoittajaa, joka on tulossa osakkaaksi Sunny Car Centeriin. Hän pitää kuitenkin luonnollisena, ettei tällaisessa tapauksessa investori tulee vielä esiin.

Seuraava tulee Yhdysvaltoihin?

Sunny Car Center ilmoittaa tiedotteessaan, että rakentaminen alkaa vuosina 2012–13. Kun Kaurialan runkokaava valmistuu joulukuussa ja varsinainen kaavoitus aloitetaan vasta sen jälkeen, rakennustöitä tuskin aloitetaan tänä vuonna. Hanketta epäilemättä myös siirtävät neuvottelut moottoritien liittymästä.

– Kaksi vuotta sitten tiedotimme hankkeesta. Usko on ollut meillä kova, muualla ehkä vähäisempi, Ritaluoma sanoo.

Sunny Car Center kertoo, että hanke on herättänyt paljon kiinnostusta ulkomailla, muun muassa Yhdysvalloissa. Sen mukaan jo allekirjoitettujen sopimusten mukaan seuraava Sunny Car Center nousee Yhdysvaltoihin.

Sunny Car Centerin ja autokaupan keskuksen LVIS-järjestelmien suunnittelija Siemens korostivat keskiviikkona hankkeen ainutlaatuisuutta.

– Keskuksessa on hyvät mahdollisuudet integroida järjestelmät. Tämä on iso projekti, joka hakee vertaistaan Suomesta ja maailmalta, Siemensin Suomen toimitusjohtaja Martti Kohtanen sanoo.

Siemens on suunnitellut keskuksen energianlähteeksi 5,25 megawatin kaasuturbiinivoimalan, josta saa sähkön, lämmön ja jäähdytyksen. Tiloihin on suunniteltu keskitetty taloautomaatio.

– Haluamme malliesimerkin ympäristöystävällisestä rakentamisesta, Sunny Car Centerin tekninen johtaja Jussi Vartiainen sanoo.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic