Uutiset

20 vuoden takainen katoaminen ei selvinnyt

Hämeenlinnan käräjäoikeudessa ei perjantaina saatu selvyyttä 20 vuoden takaiseen katoamistapaukseen.

Syytteet vuonna 1951 syntynyttä, Hämeenlinnan seudulla asuvaa miestä vastaan hylättiin. Häntä syytettiin keväällä 1990 kadonneen miehen taposta.

Tapaus on erikoinen, sillä kadonneen ruumista ei ole laajoista etsinnöistä huolimatta löytynyt eikä katoamiseen aluksi epäilty liittyvän rikosta. Myöhemmin huhuja mahdollisesta henkirikoksesta alkoi kuulua, mutta tutkinta vauhdittui vasta tämän vuoden tammikuussa.

Tällöin taposta epäilty henkilö tunnusti syyttäjän mukaan surman ryyppykaverilleen. Syyttäjän mukaan mies oli myös kertonut, että uhri on haudattu autossaan Hattelmalan-Miemalan alueelle, ja että paikka on nyt moottoritien alla. Uhri oli katoamisen aikaan 49-vuotias.

Epäilty kiisti teon. Hän ei esitutkinnan aikana suostunut vastaamaan asiaa koskeviin kysymyksiin eikä suostunut myöskään kuultavaksi käräjillä.

Käräjäoikeuden tuomiolauselman mukaan syyttäjän selvityksestä ei ilmene, millä tavoin, missä ja milloin surma olisi tapahtunut. Todisteet eivät myöskään riittävän yksiselitteisesti osoita, että epäilty olisi tunnustanut surmanneensa kadonneen tai olleensa osallisena surmaan.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic