fbpx
Uutiset

26.9.2006 - Kansa äänestää suurkunnasta ensi vuonna

Hämeenlinnan seutu on saamassa kansanäänestyksen suurkunnasta, mutta vasta noin vuoden kuluttua. Seutuvaltuuskunnan puheenjohtaja Miia Antin (kok.) muistuttaa, että tästä asiasta on keskusteltu paljon seutuhallituksessa.

-¿Siellä päädyttiin siihen ratkaisuun, että äänestys olisi vasta, kun meillä on konkreettiset suunnitelmat yhteistyöstä ja palvelujen järjestämisestä. Ajankohta olisi siis vuoden 2007 lopulla.

-¿Ensi maanantaina kunnanvaltuustot päättävät yhteistyösopimuksesta, joka tähtää uuden kunnan perustamisen valmistelujen aloittamiseen.

Antin muistuttaa, että tämän jälkeen vasta ryhdytään suunnittelemaan, kuinka palvelut konkreettisesti järjestetään niiden kuntien alueella, jotka ovat lähdössä mukaan suurkuntaan.

-¿Nuo selvitykset on tarkoitus tehdä ensi vuoden syksyyn mennessä. Silloin voidaan sanoa, millaisia lähipalveluja milläkin alueella on tarjolla ja kuinka lähidemokratia järjestyy. Sen jälkeen tulee kansanäänestyksen aika.

-¿Vielä ei ole päätetty, järjestetäänkö todellinen kansanäänestys vai jonkinlainen mielipidemittaus. Kansanäänestyksestä on laissa tarkat määrittelyt, kuinka se suoritetaan. Jokainen kunta päättää itsenäisesti äänestyksestä. Olisi kuitenkin loogista, että sellainen tulee kaikissa alustavasti suurkuntaa selvittämään lähtevissä kunnissa. Loogista olisi myös, että se olisi samaan aikaan kaikkialla.

Miia Antinin mukaan kansanäänestyksen toteuttamistavasta ja -ajasta päätetään seutuhallituksessa myöhemmin. (HäSa)

Menot