fbpx
Uutiset

34 vuoden mielenosoitus

Valkoisen talon edessä Washingtonissa on jatkuva mielenosoitus. Tänään vuorossa ovat värikkäät kongolaiset, mutta huomenna heidän tilallaan ovat toiset.

Vain Concepcion Picciotto eli Connie pysyy pienessä teltassaan niin kuin on pysynyt jo vuodesta 1981 asti. Rauhanaktivistin hampaat ovat harventuneet ja hiukset harmaantuneet, mutta viesti on sama: luopukaa ydinaseista! Rauha maailmaan!

Maailman pisimpään kestänyt mielenilmaisu häkeltää.

Vanha nainen istuu banderolliensa keskellä ahavoituneena ja nykii huivin reunaan liimattua peruukkiaan alemmas.

– Kuuntele, tämä on tärkeää, Connie painottaa ja kaivaa lokerikostaan kopion hänestä kertovasta suomalaisesta lehtiuutisesta.

Kopio on viimeinen, sillä Connie huomataan.

Yksi maailman kuuluisimmista mielenosoittajista ei ole aina elänyt kadulla.

Hän syntyi Espanjassa ja työskenteli vuoteen 1975 asti Espanjan suurlähetystössä. Jossakin vaiheessa nainen oli naimisissa, ja hänellä oli lapsikin.

Sitten valtaan astui Ronald Reagan, ja Concepcion Picciotto päätti muuttaa New Yorkista Washingtoniin Reaganin omaksitunnoksi. Reagania ovat seuranneet isä ja poika Bush, Bill Clinton ja lopulta Barack Obama, mutta Connie on pysynyt sitkeästi asemissaan.

Connie menetti rauhanliikkeelle avioliittonsa, lapsensa ja kotinsa, mutta vaikuttaa tyytyväiseltä. Välillä hänet on pidätetty, sillä oleskelu Valkoisen talon edessä ei ole luvallista. Connie on onnistunut kuitenkin kiertämään sääntöjä sillä ehdolla, ettei jätä telttaansa tyhjäksi.

Päättäjien kanta on vuosikymmenten varrella vähän lientynyt. Nyt vanha nainen pääsee jo välillä käymään suihkussa tai lämmittelemässä, kun järjestää vain itselleen sijaisen.

Maailmassa käydään jatkuvaa sotaa, eivätkä maat ole riisuneet ydinaseitaan. Silti Connie jatkaa yhden naisen sotaansa.

– Tämä on tärkeää, nainen sanoo uudestaan. HÄSA

Asiasanat

Menot