Uutiset

4282 ihmistä huusi Antti Miettisen nimeä

– Miettinen!

4282 ihmistä huusi Antti Miettisen nimeä, kun Winnipeg Jetsin NHL-hyökkääjä esiteltiin lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen Rinkelinmäellä HPK:n ykkösketjun laiturina. Turhaan katsojat eivät paikalle saapuneet. 517 taalajääottelun Miettinen iski voittomaalin Rauman Lukon verkkoon rankkarikisan toisena laukojana.

Pelin alku ei ollut kokeneelle pelaajalle kuitenkaan helppo pitkän pelaamattoman jakson jälkeen.

– Peli maistui kuitenkin hyvältä pitkän tauon jälkeen. Oli todella hieno tunne tulla kentälle. Alussa pelaamisessani oli kuitenkin vähän hakemista. Välillä seisoin, kun olisi pitänyt liikkua ja välillä liikuin, kun olisi pitänyt seistä. Sain kuitenkin suhteellisen nopeasti pelin juonesta kiinni.

Lauri Tukosen vietyä toisen erän puolivälin jälkeen raumalaiset johtoon, heräsi HPK ja samalla Miettinenkin pelaamaan. Ensin Tuomas Vänttinen tasoitti puntit siirretyn rangaistuksen aikana. Vielä ennen toista erätaukoa Aleksi Laakso antoi pyssynsä laulaa siniviivasta. Lukon Ryan Caldwell hyppäsi samalla sekunnilla jäähyboxista ulos, kun kiekko löysi tiensä 40 kertaa ottelussa torjuneen Petri Vehasen selän taakse.

– Jäällä oli tänään kaksi taistelevaa joukkuetta eikä pitkään jatkunut 0–0-tilanne yllättänyt. Peli olin tasaista koko 60 minuuttia. Molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa puolustuspeliä. Viimeisessä erässä olimme hieman epäonnisia, kun puolustajamme maila katkesi siniviivalla kesken kaiken ja Lukko pääsi vastahyökkäyksestä survomaan tasoituksen, kertasi Miettinen Joni Tuomisen epäonnen hetkeä.

Ratkaisu rankkareilla

Peli eteni lopulta voittomaalikisaan asti. Kerhon Eric Fehr ja Miettinen ujuttivat molemmat kiekon Vehasen puikoista maaliin.

– Minulla on aina pieni alkusuunnitelma rankkareita varten. Fehrin samantyyppisen ratkaisu ensimmäisenä laukojana auttoi minua ratkaisussani, jutteli Miettinen ottelun tauottua.

Kun Mika Järvinen HPK:n maalilla jatkoi huikeita otteitaan torjumalla kaksi raumalaisten yritystä, pääsi kotijoukkue juhlimaan kahdeksatta peräkkäistä voittoaan.

Selin tyytyväisenä

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin jakoi vuolaasti kehuja joukkueen tuoreimmalle vahvistukselle.

– Olen tyytyväinen Miettisen esitykseen siihen nähden, että hän on huhtikuussa pelannut edellisen kiekko-ottelunsa. Siitä tilanteesta ei ole ihan helppoa tulla tähän luisteluliigaan mukaan. Miettisellä kiekkovarmuus on korkeaa luokkaa. Siinä hän erottuu meidän perusliigapelaajista. Syöttäminen, kiekon pito, vaarallinen laukaus ja kaikki tällaiset asiat, jotka tämän tason kiekkomieheltä pitääkin löytyä.

Selin yllättyi monen katsojan tavoin ottelun alun välillä flegmaattiseltakin tuntuneesta temmosta.

– Odotin tauon jälkeen hieman intensiivisempää ja kovempitempoisempaa ottelua tauon jälkeen. Molemmat joukkueet tosin puolustivat erittäin hyvin. Siinä ei paljon reikiä kenellekään annettu eikä saatu. Tasaisissa merkeissä puskettiin läpi pelin. Pääsääntöisesti pelasimme ehjän ja sitkeän pelin. Emme menneet hämilleen Lukon tasoitusmaalista.

– Tutut miehet olivat jälleen ratkaisurooleissa rankkareissa. Järvinen hoiti kaksi todella tärkeää torjuntaa. Eric ja Mietsu tekivät sitten maalit. Ero oli todella pieni. Tuon verran se nyt tänään oli, laskeskeli Selin. (HäSa)

 

Päivän lehti

8.4.2020