Uutiset

4H kertoo työelämän pelisäännöistä

-Koulussa on pidetty ihan oppitunteja miten työtä haetaan, mutta tulin varmuuden vuoksi tännekin. Haen kurssilta itseluottamusta ja lisätietoa hakemusten värkkäämiseen, peruskoulun keväällä päättävä Linda Holopainen kertoo.

Holopainen osallistui lauantaina Hämeenlinnan 4H-yhdistyksen järjestämälle Ajokortti työelämään -kurssille. Kurssi on suunnattu ensimmäistä kesätyöpaikkaansa tavoitteleville 9.-luokkalaisille, sekä 4H -yhdistyksen työelämään valmentavaan pajatoimintaan osallistuville nuorille.

Vuodesta 2009 järjestetyille kursseille ei ole tänä keväänä Hämeenlinnassa ilmaantunut juurikaan halukkaita.

-Vanhemmat ovat soittaneet ja kyselleet, mutta nuorten omassa aktiivisuudessa olisi parantamisen varaa, Hämeenlinnan 4H:n toiminnanjohtaja Pirjo Seulamo-Kallio kertoo.

Valtakunnallisesti kurssin on käynyt noin 15 000 nuorta.


Lisää kursseja jos on kysyntää

Omasta aktiivisuudesta on kyse myös Ajokortti työelämään -kurssilla.

Kurssilla kerrotaan millainen on hyvä työnhakija, annetaan tiivis paketti työnhaun perusasioista sekä työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista.

-Osallistujat mm. harjoittelevat työhaastattelutilanteita ja asiakaspalvelua, mihin nuoret aika usein päätyvät ensimmäisissä kesätöissään, Seulamo-Kallio sanoo.

Lauantain kurssille ilmoittautuneet yhdeksäsluokkalaiset olivat bonganneet kurssin netistä tai Rekrytori-tapahtumasta. Kurssi maksoi osallistujalle 30 euroa.

-Jos kysyntää tulee, järjestämme lisää kursseja nopeallakin aikataululla.

Tony Kaveniemi, 20 osallistui kurssille osana 4H:n työpajatoimintaa. Datanomiksi valmistunut Kaveniemi on työskennellyt aikaisemmin lehdenjakajana, pesulassa ja puhelinmyyjänä.

Kaveniemi laskee lähettäneensä aiemmin noin 20 työhakemusta saamatta kutsua haastatteluun tai edes vastausta työnhakijoilta.

Yritysten välinpitämätön suhtautuminen työnhakijoihin turhauttaa, Kaveniemi myöntää.

-Olen näyttänyt työhakemuksiani vanhemmille ja kavereilleni, eivätkä he ole keksineet mitään huomauttamista. Olisi kiva saada hakemukseen edes jonkinlainen vastaus. Työn saadakseen pitäisi olla varmaan suhteita. (HäSa)

Mainos