Uutiset

50 vuotta sitten: Poikia tyttölyseossa

Hämeenlinnan tyttölyseon (nyk. Kaurialan lukio) seinien sisäpuolella tapahtuu tänään kummia. Vuosikymmenien odotuksen jälkeen koulun seinät saavat kuulla tanssimusiikkia ja nuorten, myös poikien, ääntä koulussa.

Juhlasalissa on tänään teinikonventti, jonka päätteeksi hipataan. Hipataan tossuissa ja hipataan uudenaikaisesti vanhojen seinien iloksi (ja nuorten).

Hippaamistemposta huolehtii Aarno Ranisen orkesteri ja muusta ohjelmasta tyttölyseon teinikunta. Muutama väliseinä on saanut myös huhua muusta ohjelmasta, kuulemma näkyy ujoja pukuesittelijöitä ja trio laulaa.

Armeija kaappasi vallan Kreikassa
Kreikan armeija otti maan valvontaansa perjantaina. Armeija vangitsi hallituksen jäsenet sekä puoluejohtajat ja otti haltuunsa tärkeimmät rakennukset. 

Vallankaappaus huipensi Kreikan viimeaikaisen kasvavan poliittisen levottomuuden. Vain 18 päivää sitten pääministeriksi nimitetyn Panayotis Kanellepoulosin kerrotaan olevan vangittujen joukossa.

Kaksintaistelu Pariisissa
Marseille’sin sosialistinen pormestari Gaston Defferre selviytyi voittajana gaullistisen kansanedustajan Rene Ribieren kanssa miekoin käymästään kaksintaistelusta.

Silminnäkijöiden mukaan Defferre osoittautui nopeammaksi miekkailijaksi kuin hänet kaksintaisteluun haastanut Ribiere. Taistelu keskeytettiin kun Defferre oli saanut kaksi pistoa osumaan vastustajaansa.

Kaksintaistelu pidettiin salassa koska Ranskan laki kieltää kaksintaistelut.

Defferre oli huutanut edustajain kamarin istunnossa loukkaavia sanoja Ribierelle eikä suostunut peruuttamaan sanomaansa.

Uutiset julkaistu lauantaina huhtikuun 22. pnä 1967

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic