fbpx
Uutiset

60 vuotta rikkaimpana Ankkana 60-vuotias

Vuodesta 1947 asti sarjakuvissa seikkaillut Roope Ankka saattaa edelleenkin olla maailman rikkain ankka, mutta muuten hänen omaisuutensa ei tunnu enää vaikuttavalta.

Kun vielä muutama vuosikymmen sitten Taikatiimalasi-tarinassa Roopen omaisuuden vihjattiin olevan peräti 315 360 000 000 000 000 dollaria, niin Forbes-talouslehden mukaan tuosta potista oli vuoden 2006 lopulla jäljellä enää 10,8 miljardia.

Fiktiivisten hahmojen rikkauksia arvioineen lehden mukaan Roopen edelle olivat kiilanneet Simpsoneista tuttu ydinvoimalan omistaja Montogomery Burns 16.8 miljardillaan ja Suomessa tuntematon Oliver “Daddy” Warbucks yli 36 miljardin omaisuudellaan.

Liekö nykyajalle oireellista, että tosielämän isorikkaat ovat kiilanneet jo kuvitteellisten hahmojenkin ohi. Kenties Microsoftin Bill Gatesin 53 miljardin dollarin omaisuus on jo niin suuri, että sellaista ei sarjakuvapiirtäjäkään tohdi visioida.

Kärttyisä, ahne ja sydänsuruinen

Roope Ankan tarina sarjakuvissa alkoi tasan 60 vuotta sitten, kun Disneyn luottopiirtäjä Carl Barks visioi raihnaan, kärttyisän ja itaran isorikkaan tarinaansa Joulu Karhuvuorella.

Jokin tässä kertakäyttöiseksi tarkoitetussa hahmossa vetosi niin, että pian lukijat saivat lisää tarinoita tästä köyhän Aku Ankan äärettömän rikkaasta enosta, joka on kerännyt omaisuutensa kullankaivajana Klondikessa, liikemiehenä ja etsimällä kätkettyjä aarteita.

Sarjakuvahahmona Roope täyttää tänä vuonna 60 vuotta, mutta hänen historiansa ankkatarinoissa alkaa jo 1800-luvun puolivälin paikkeilta. Vaikka Don Rosa on viime vuosina avannut Roopen historiaa tarinoissaan, niin maailman rikkaimman ankan historia on silti täynnä avoimia kysymyksiä.

Paljon on kertomatta esimerkiksi Roopen elämän ainoasta rakkaudesta Kultu Kimalluksesta, joka jätti Roopen sydämeen niin syvän arven, että edes Riitta Hanhen kosioyritykset eivät tehoa.

Vastausta myöskään siihen, mitä Roopen jättiomaisuudelle oikein tapahtui emme ehkä koskaan saa. Vahvimpia epäiltyjä massiivisille menetyksille ovat kuitenkin tuhlaileva Aku Ankka sekä Karhukopla.

Roope Ankka on ahne, häijy, häikäilemätön ja kärttyisä. Mutta tilanteen vaatiessa punaisen nutun alta löytyy myös hyvä sydänkin, joka osaa antaa armon käydä oikeudesta.

Kuten muillakin Ankkalinnan asukeilla, on Roopellakin ikääntyminen salaperäisesti pysähtynyt. Visukinttu siis vanhenee, mutta vanhusta hänestä ei saa tekemälläkään. (HäSa)

Roope Ankka,

sarjakuvahahmo, Ankkalinnan rikkain mies

– Syntyi Carl Barksin piirustuspöydällä 1947

– Sisaret Matilda ja Hortensia. Aku Ankka on Hortensian ja Mummo Ankan pojan Aaron Ankan poika

– Arkkiviholliset Milla Magia, Karhukopla, Kulta-Into Pii ja Kroisos Pennonen

– Vainuaa kullan nokallaan

– Omistaa onnenlantin

Menot